Info vodič

Konferencija - EU za bolju civilnu zaštitu

Info vodič

Konferencija - EU za bolju civilnu zaštitu

Kategorija: Razno

Ukratko

Bosna i Hercegovina je zemlja koja je podložna prirodnim ili drugim nesrećama, zbog čega Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine, smatra da je smanjenje rizika i uticaja prirodnih ili drugih nesreća jedno od ključnih pitanja sigurnosti zemlje i regije. Ovo potvrđuju i poplave iz 2014. godine.

U tom konteksu se od 1.3.2019. godine implementira i projekat 'EU za bolju civilnu zaštitu - Izgradnja i jačanje kapaciteta i priprema Bosne i Hercegovine za Mehanizam civilne zaštite Europske unije', koji provodi Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske, kao voditelj Konzorcija sa partnerom iz Bosne i Hercegovine, Ascijacijom za upravljanje rizicima –AZUR, a koji su odabrani kroz međunarodni poziv od strane Delegacije EU u BiH.

Projekt traje dvije godine (2019-2021) i u cijelosti ga financira Europska unija, kroz Instrument za predpristupnu pomoć (IPA), u vrijednosti od približno 1,5 milijuna eura, namijenjenih za obuke, vježbe, planove, procjene i druge dokumente, a korisnici istog su: Ministarstvo sigurnosti BiH, Federalna uprava civilne zaštite Federacije BiH, Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske, Odjel za javnu sigurnost Brčko distrikt BiH i lokalne zajednice.

Konferencija će biti održana 12. prosinca u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, velika dvorana 1/I sa početkom u 10:30 sati. Izjave za medije su predviđene od 11:10 – 11:30 sati.

Vrijeme
12. 12. 2019. u 10:30
12. 12. 2019. u 12:00
Lokacija

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close