Info vodič

Koncertna sezona u Travniku

Info vodič

Koncertna sezona u Travniku

Kategorija: Kultura

Ukratko

U Rodnoj kući Ive Andrića, u kamernom ambijentu Ex Ponta – mjesta susreta i pod egidom iz Andrićevog Ex Ponta – "i što pogledam sve je pjesma", bit će predstavljeni nastupi umjetnika iz Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije na četiri premijerna koncerta koja će publici ponuditi jedinstvenu akustičnu izvedbu – intimno glazbeno iskustvo, neposredno i bez razglasa.

Petog svibnja planirana je svjetska premijera dueta Vladimir – zajedničkog projekta Vladimira Mićkovića i Adisa Sirbubala. Oni su zajedno s bendom prošle godine objavili zapažen album s repertoarom sefardskih pjesama iz Soluna, Bitole, Mostara, Splita, Dubrovnika i Sarajeva. Vokalnu izvedba Mićkovića na harmonici će pratiti Sirbubalo koji je i autor aranžmana na njihovom prvom albumu.

Osamnaestog svibnja Sirbubalo će se predstaviti u još jednom duetu – Alkatmer, s vokalistom i multiinstrumentalistom Zaninom Berbićem s kojim je prije dvije godine zajedničkim koncertom zatvorio međunarodni glazbeni festival Jazz Fest Sarajevo 2020. U međuvremenu su snimili i dva zajednička albuma.

Treći koncert travničke koncertne sezone 5. lipnja predstavlja makedonski duo Dobrila & Dorian. Vokalisticu Dobrilu Grašesku u izvedbi tradicionalnih pjesama Makedonije pratit će na lutnji Dorian Jovanović. Ovaj duo nastupit će dan ranije na glazbenoj konferenciji Beyond Europe SARAJEVO 2022.

Šesnaestog lipnja između četiri zida Andrićeve rodne kuće, solo koncert sevdalinki će održati Zanin Berbić, pjevajući uz saz. Berbić, osim što je mladi i vrsni i interpretator sevdalinki, etnomuzikolog je, poznavatelj i njegovatelj bh. tradicionalne muzike. Izvest će repertoar manje poznatih i rijetko snimanih bisera sevdaha sa svog prvog samostalnog albuma.

Koncertnu sezona u Travniku Zavičajni muzej organizira u suradnji s izdavačkom kućom Gramofon iz Sarajeva.

Svi koncerti počinju u 20:00 sati.

Ulaznice za koncerte po cijeni od 10,00 KM mogu se kupiti u Memorijalnom muzeju Rodna kuća Ive Andrića svakim danom od 9:30 do 17:00 sati.

Vrijeme
05. 05. 2022. u 20:00
16. 06. 2022. u 22:00
Lokacija
Travnik

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close