Info vodič

Koncert prijateljstva u Mostaru

Info vodič

Koncert prijateljstva u Mostaru

Kategorija: Kultura

Ukratko

„Kuća dobrih tonova“ iz Srebrenice i USAID-ov projekat izgradnje mira PRO-Budućnost organizuju četvrti „Koncert prijateljstva“ u sali Muzičkog centra „Pavarotti“ u Mostaru, ponedjeljak, 20. marta u 19.00 časova, a ulaz je besplatan.

U saradnji sa „Mostar Rock School“ iz Mostara i „Čarobnom notom“ iz Niša na „Koncertu prijateljstva“ nastupit će djeca iz Srebrenice, Prijedora, Mostara i Niša, koja će izvoditi najljepše tradicionalne pjesme iz BiH, Hrvatske i Srbije, klasičnu muziku i hitove domaće i svjetske pop-rock scene.

Jedna od najinspirativnijih priča iz Srebrenice i naše zemlje „Kuća dobrih tonova“ nakon koncerata u Prijedoru, Bijeljini i Nišu u Srbiji nastavlja turneju kojom šalje univerzalne poruke povjerenja, razumijevanja i odgovornosti svih za bolju i ljepšu budućnost.

USAID-ov projekat PRO-Budućnost koji provodi humanitarna organizacija Catholic Relief Services (CRS) već treću godinu je prijatelj „Koncerta prijateljstva“ kojim se svim učesnicima pruža prilika za pristup umjetnosti i kulturi, ohrabrenje na interkulturalni dijalog, razumijevanje i zajedničku saradnju.

Kroz najpoznatiji program iz Srebrenice „Kuću dobrih tonova“ je u proteklih dvanaest godina prošlo više od 2.000 djece i mladih, održano je više od 150 koncerata u našoj zemlji, regionu i Evropi, a za svoj rad nagrađeni su sa nekoliko internacionalnih nagrada za rad i angažman.

Pozivamo vas da nam se pridružite u ponedjeljak, 20. marta u 19h u Muzičkom centru „Pavaroti.Izjave za medije predviđene su prije početka događaja.

Vrijeme
20. 03. 2023. u 19:00
20. 03. 2023. u 20:30
Lokacija

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close