Info vodič

Koncert gitariste Boška Jovića ''Kradem ti se...''

Info vodič

Koncert gitariste Boška Jovića ''Kradem ti se...''

Kategorija: Zabava

Ukratko

Povodom velikog jubileja, obilježavanja 70 godina postojanja i rada Pozorišta lutaka u Mostaru, u petak, 16. decembra 2022. u 19 sati, na Velikoj sceni Pozorišta lutaka, održat će se koncert gitariste Boška Jovića „Kradem ti se...“, pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva kulture i sporta.

Gost na koncertu bit će Mustafa Šantić.

Gitarista Boško Jović sve svoje solo albume snimao je u Mostaru. Neke pjesme i aranžmani nastali su inspirisani gradom na Neretvi.

Ulaz na koncert je besplatan uz obaveznu rezervaciju karata na www.plm.ba

Boško Jović završio je osnovnu i srednju muzičku školu u Zenici 1999. godine, u klasi profesora Ljubinka Jovića.

Diplomirao je 2004. godine na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, odsjek etnomuzikologija. 2006. godine završio je osnovne studije gitare na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu, kod profesora Zorana Krajišnika. Magistrirao je 2010. godine na Muzičkoj akademiji u Sarajevu u klasi profesora Aleksandra Svetea.

Od 2000. godine je profesor u Srednjoj muzičkoj školi u Sarajevu, a njegovi učenici su osvajali više nagrada na državnim i međunarodnim takmičenjima. Pored klasične muzike, aktivno nastupa sa World Music, Jazz i Pop umjetnicima. Između ostalih, često nastupa i sa umjetnicom sevdaha Amirom Medunjanin, kao i sa Stjepanom Hauserom („2Cellos”) i lutenistom Edinom Karamazovim.

Nastupao je u Austriji, Češkoj, Hrvatskoj, Velikoj Britaniji, Srbiji, Turskoj, Italiji, Crnoj Gori, Belgiji, Sloveniji, Švedskoj, Švajcarskoj, Indiji i Norveškoj. Kao studijski umjetnik snimio je nekoliko snimaka za filmsku industriju, između ostalih, snimao je za filmove „Dvaput rođen” i „Jasmina”. Pod etiketom “Aquarius Records” iz Hrvatske objavio je svoj debi album “Buđenje” 2014. godine koji je naišao na odličan prijem kod publike i kritike.

Vrijeme
16. 12. 2022. u 19:00
16. 12. 2022. u 21:00
Lokacija

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close