Info vodič

Književna srijeda: Gost je Sanijela Matković

Info vodič

Književna srijeda: Gost je Sanijela Matković

Kategorija: Kultura

Ukratko

U Otvorenoj čitaonici DHK HB nastavljamo s književnim susretima u sklopu kojih u Književnoj
srijedi predstavljamo stvaralaštvo članova Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne.

Gošća Književne srijede je Sanijela Matković. U programu sudjeluju književnik Ivan Sivrić i
autorica.

U srijedu, 12. listopada 2022. u 12 sati, u Maloj dvorani u Hrvatskom domu hercega Stjepana
Kosače (Trg hrvatskih velikana bb, Mostar)

Sanijela Matković, rođena je u Širokom Brijegu 16. 11. 1973., gdje trenutno živi i radi. Po
zanimanju je dipl. prof. vjeronauka i etike. Članica je Društva hrvatskih književnika,
Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne, PENA-a BiH, širokobriješkog ogranka Matice hrvatske,
kulturna i kazališna djelatnica i slikarica.

Urednica je emisija BUDI SVOJA budisvoja.com i KULTURNA URA

https://smartpragencija.com.

Inicijatorica je projekta 4T koji programski okuplja umjetnike.

Bibliografija:
1. Otisak srca, 2010. - zbirka dramskih tekstova
2. Partiture sna, 2011. - zbirka ljubavne poezije
3. Panta rei, 2013. - zbirka ljubavne poezije
4. U susret riječi 2013. - zbirka duhovne poezije
5. Mističnim tragom suze, 2017. - zbirka duhovne poezije
6. Transkripti u kamenu, 2018. - zbirka zavičajne poezije
7. Uvala od lavande, 2018. - roman
8. Kiša boje tulipana, 2019. - roman
9. Tajna dvanaestog oraha, 2020. - roman
10. Prstohvat žeđi, 2020. - zbirka ljubavne poezije
11. Story without a title, 2020. – kratka priča
12. Klepsidra, 2020. - monodrama o Vesni Parun
13. Žuta Monaliza, 2020. - roman o Vukovaru
14. Dar božici poezije - zbirka povodom 10. obljetnice smrti Vesne Parun
15. Domovina se piše velikim slovom, 2021.
16. Kiša boje tulipana, dopunjeno izdanje 2022.
17. Kiša boje tulipana – treće izdanje
18. Nevjerstvo svjetionika
19. Nevjerstvo svjetionika – 2. izdanje
20. Ne traži me, roman, 2022
21. Kvantni minimalizam – zbirka misaone poezije 2022.
22. Posljednji otkucaj klepsidre – zbirka poezije povodom 100. rođendana Vesne Parun (hrvatsko-
englesko-talijansko izdanje)
23. Riječ bijaše i na kraju, 2020. - nagrađena priča
24. Ja sam jedini koga je dočekala tišina, 2020.
25. Mističnim tragom suze, 2020., digitalna
26. Story without a title, 2020. - digitalna

Vrijeme
12. 10. 2022. u 12:00
12. 10. 2022. u 14:00
Lokacija
Mostar

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close