Info vodič

Javno političko mišljenje i evro-atlantske integracije: Stavovi mladih

Info vodič

Javno političko mišljenje i evro-atlantske integracije: Stavovi mladih

Kategorija: Obrazovanje

Ukratko

Centar za međunarodne i bezbjednosne studije Banja Luka poziva Vas da medisjki ispratite javnu diskusiju na temu:

''Javno političko mišljenje i evro-atlantske integracije: Stavovi mladih''

Predložak za javnu diskusiju su rezultati istraživanja stavova mladih na temu „Odnos javnog političkog mišljenja prema evro-atlantskim integracijama u Bosni i Hercegovini“ koje je Centar  za međunarodne i bezbjednosne studije sproveo među mladima u Banjaluci, Mostaru, Trebinju, Bihaću i Brčkom.

Rezultati istraživanja su sa odgovarajućom analizom objavljeni u posebnoj publikaciji koja će ovom prilikom biti predstavljena široj javnosti.

Prezentacija i javna diskusija održat će se u prostorijama Hrvatskog doma Herceg Stjepan  Kosača u Mostaru u petak 23. listopada 2020. godine u 11:00 sati.

Rezultate će predstaviti prof. dr Miloš Šolaja sa Fakulteta političkih nauka u Banjaluci, doc. dr  Dražen Barbarić sa Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i doc. dr Miloš Grujić sa  Ekonomskog fakulteta Nezavisnog univerziteta u Banjaluci.

Osnovne teme za raspravu su:

  1. Savremene prijetnje bezbjednosti društva: kako mladi percipiraju savremene prijetnje  pojedincu, političkoj zajednici, institucijama, društvu u cjelini.
  2. Kakvi su odgovori ponuđeni na te prijetnje i koje odgovore nude mlade generacije na  bezbjednosne prijetnje modernog doba.
  3. Šta karakteriše motivaciju mladih za učešće prilikom suočavanja sa savremenim  bezbjednosnim prijetnjama i opasnostima koje one predstavljaju.
  4. Šta su glavne karakteristike odnosa mladi - društvo u procesu ostvarivanja proširenja i  produbljivanja bezbjednosti kao odgovora na moderne prijetnje.

Sudionici u diskusiji su predstavnici institucija Bosne i Hercegovine, Federacije Bosne i  Hercegovine, Hercegovačko-neretvanske županije/kantona, predstavnici akademske zajednice, nevladinih organizacija i drugih institucija i organizacija i mladi među kojima su i neki koji su sudjelovali u samom istraživanju.

Vrijeme
23. 10. 2020. u 11:00
23. 10. 2020. u 12:00
Lokacija
Mostar

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close