Info vodič

Izvedba predstave ''Isus sin čovječji'' u ponedjeljak i utorak

Info vodič

Izvedba predstave ''Isus sin čovječji'' u ponedjeljak i utorak

Kategorija: Kultura

Ukratko
Na pozornici Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru u ponedjeljak, 21. lipnja, i utorak, 22. lipnja, s početkom u 20 sati, bit će izvedena predstava „Isus, Sin Čovječji“.

Predstava je izuzetno dobro prihvaćena kod publike, a na samoj premijeri ganula je brojne kazališne djelatnike.

Riječ je o iznimno raskošnoj scenskoj sintezi suvremenih vizualnih rješenja i srednjovjekovnih prikazanja, živih prizora iz Isusovog života i živih obrada istih tema sa slika svjetskih poznatih autora od renesanse do 19. stoljeća (Caravaggio, Rubens, van Honthorst, Ciseri) te monologa pripovjednog stila i kratkih dijaloških dionica. Ona prati kronološki Isusov život: od rođenja i djetinjstva, preko izbora apostola i početka javnog djelovanja do ulaska u Jeruzalem, Posljednje večere, Judine prodaje Isusa, suđenja pred Pilatom te konačnog razapinjanja na križ i uskrsnuća.

Cijena ulaznice iznosi 10 KM, s popustom za učenike, studente i umirovljenike 5 KM. Studenti Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere koje preuzimaju u prostorijama Studentskog zbora. Rezervacija ulaznica moguća je porukom preko Facebook ili Instagram stranice HNK Mostar, odnosno pozivom na broj 036/446 024. Sve izvedbe će biti odigrane u skladu s mjerama i naredbama Kriznog stožera FBiH koje su na snazi. Broj mjesta je ograničen!
Vrijeme
20. 06. 2021. u 20:00
20. 06. 2021. u 21:00
Lokacija
Mostar

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close