Info vodič

Izložba o Nazifu Ćišiću

Info vodič

Izložba o Nazifu Ćišiću

Kategorija: Kultura

Ukratko

Niz dokumentarnih izložbi posvečenih obilježavanju stote godišnjici uspješnog djelovanja FK Velež, nastavlja se novom postavkom.

Ovog puta autor izložbe Zlatko Serdarević fokusirao je svoje zanimanje na Nazifa Ćišića, nastarijeg živućeg fudbalera Rođenih.

''Ćišić je jedan od onih fudbalera koji je zajedno sa Mujićem, Zelenikom, Radiljeviće, Hrvićem, Irovićem i ostalim suigračima, vodio grčevitu borbu za ponovni povratak Veleža u Prvu saveznu ligu 1955. godine. Oni su to i uspjeli. Od te godine Rođeni nikad više nisu doživjeli njeno napuštanje. Želim upravo preko vizuelne priče o Nazifu Ćišiću, najstarijem živućem igraču Veleža, ukazati na kontinuitet i doprinos svih generacija današnjem uzdizanju kluba.

Nažalost tokom posljednej ratne kataklizme Ćišću su uništeni svi njegovi dokumenti pa i dokumentacija o angažmanu u Veležu, ali sam ipak prikupio dovoljno građe da ga mogu skoro cjelovito predastaviti. Osim igranja on je bio savezni fudbalski sudija.

Pored fotografija, članskih karata isječaka iz novina iz pedesetih godina prošlog vijeka tu su kompletni izvještaji sa svih utakmica na kojima je nastupao u Drugoj i Prvoj saveznoj ligi'', rekao je autor Serdarević.

Ovo je autorova deseta izložba dokumentarne građe o FK Velež, a ciklus je započeo daleke 2005. godine.

Otvaranje je perfektuirano za ponedeljak, 20.06.2022. godine sa početkom u 20:30 sati u Clubu Globus.

Izložba će biti postavljena do 27. 06.2022. godine.

Vrijeme
20. 06. 2022. u 20:30
20. 06. 2022. u 21:30
Lokacija

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close