Info vodič

Izložba Mali format

Info vodič

Izložba Mali format

Kategorija: Kultura

Ukratko

Centar za Kulturu Mostar i Udruženje likovnih umjetnika Bosne i Herceegovine (ULUBiH) i ove godine predstavljaju redovnu kolektivnu izložbu „Mali format“. Otvoren­­je izložbe je u Centru za kulturu u utorak 15.11. s početkom u 19 sati.

I ovog puta na izložbi je zastupljeno šezdesetak umjetnika iz cijele Bosne i Hercegovine. Ova je postavka svečano predstavljena 24.12. 2021. godine u sarajevskoj galeriji Roman Petrović, a nakon toga je gostovala u Tuzli i sada,  u Mostaru.

Po pravilu, na izložbi su zastupljena samo djela malog formata, to jeste ona čije dimenzije ne izlaze iz okvira 30 sa 30 centimetara. Dozvoljene su klasične tehnike i standardni mediji izražavanja.

Ovo je značajan likovni događaj kada je riječ o bosansko-hercegovačkoj umjetničkoj sceni, a samim tim bi trebao biti  vrlo zanimljiv i mostarskoj kulturnoj publici.

Mostarski centar za kulturu i ULUBIH sarađuju već godinama, a najznačajniji plod njihove saradnje je svakako   redovna godišnja izložba Annale crteža:Grand prix Mostara.

Vrijeme
15. 11. 2022. u 19:00
15. 11. 2022. u 20:00
Lokacija

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close