Info vodič

Izložba 'Let na javi i u snu' u Centru za kulturu Mostar

Info vodič

Izložba 'Let na javi i u snu' u Centru za kulturu Mostar

Kategorija: Kultura

Ukratko

Slikarica s bogatim i maštovitim opusom Natalija Andrejeva Salihović predstavit će se mostarskoj publici izložbom "Let na javi i u snu", koja će svečano biti otvorena u Centru za kulturu u četvrtak, 16. prosinca u 19 sati.

Mostarskoj javnosti ova zaljubljenica u slikarstvo želi predstaviti djela koja prikazuju različite strane njenog stvaralaštva, pa su slike odabrane iz nekoliko različitih ciklusa.

Jedan ciklus vezan je za ljepotu prirode i ljude koji su cijeli život živjeli na selu. Drugi ciklus je povezan s legendama i pričama koje ljudi prepričavaju i prenose kroz generacije. To su priče o vilama što noću kradu konje te ih sa grivama ispletenim u pletenice vraćaju u štalu rano ujutro. Tu su i sirene koje svojom ljepotom, čarobnim očima, blagim glasom i slatkim pričama dozivaju mladiće, a zatim ih odnose sa sobom na dno jezera, rijeka i mora.

Ono što spaja ove različite slikarske cikluse je - ljubav. To je ljubav prema prirodi i ljudima ali i ljubav prema slobodi koja živi u svakom ljudskom biću.

Treći je ciklus slika na kojima nalazimo vrlo razigrane motive cvijeća. Riječ je o radovima nastalim uz pomoć metalik akrilnih boja, što je omogućilo stvaranje neobičnih dodatnih efekata koji se ne mogu postići uljanim bojama ili običnim akrilnim bojama, navode iz Centra za kulturu.

Ova zanimljiva umjetnica rođena je i odrasla u Moskvi. Završava studij kemije na tamošnjem Mendeljevom Prirodoslovnom univerzitetu a potom i magistarski studij na Visokoj ekonomskoj školi, stekavši zvanje magistra ekonomije.

U Sarajevo se, sa suprugom i dvoje male djece, doseljava 2003. godine. Slikati je počela 2005. godine. Na sarajevskoj je Likovnoj akademiji završila master studij, a izlagala je na više od trideset kolektivnih te desetak samostalnih izložbi.

Vrijeme
16. 12. 2021. u 19:00
16. 12. 2021. u 21:00
Lokacija
Mostar

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close