Info vodič

Izložba "Kao putnici..." pred Mostarcima

Info vodič

Izložba "Kao putnici..." pred Mostarcima

Kategorija: Kultura

Ukratko

"Kao putnici..." naziv je izložbe Elvire i Samira Sejdihovića, koja će biti otvorena u Centru za kulturu Mostar u utorak 24. svibnja s početkom u 19:00 sati.

Samir Sejdihović je rođen 1972. godine u Mostaru gdje završava osnovnu i srednju školu te Pedagošku akademiju-Odsjek za islamsku vjeronauku. Kasnije, na FiN-u u Sarajevu diplomira na odsjeku za islamsku teologiju.

Slikanjem se bavi već od rane mladosti,i u radu koristi različite tehnike i motive: od grafita do murala, instalacija ; koristeći grafit, kamen, drvo, a bavi se i kaligrafijom. Izlagao je na nekoliko grupnih izložbi u Mostaru i Sarajevu. Zaposlen je kao profesor islamske vjeronauke.

Elvira Sejdihović rođena je 1977. godine. Skoro cijeli svoj život provodi u Mostaru gdje pohađa osnovnu i srednju školu. Završava studij za nastavnicu Islamske vjeronauke, a apsolvent je na Pedagoškom fakultetu u Zenici, na odsjeku za islamistiku. Zaposlena je kao vjeroučiteljica. Slikanjem se bavi godinama, koristeći razne tehnike.

"Kao putnici.." još jedna je izložba u sklopu ciklusa "Trebao mi je neki novi početak" što ga je Centar za kulturu pokrenuo prije dvije godine i u okviru kojeg se zaljubljenici u likovnu umjetnost predstavljaju mostarskoj publici po prvi put.

Vrijeme
24. 05. 2022. u 19:00
24. 05. 2022. u 20:00
Lokacija

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close