Info vodič

Izložba fotografija Sonje Marić

Info vodič

Izložba fotografija Sonje Marić

Kategorija: Kultura

Ukratko

''Ljepota različitosti“- još jedna vrlo zanimljiva izložba fotografija u sklopu Mostarskog ljeta.

Autorica je Sonja Marić. Mjesto – Centar za kulturu.

Vrijeme: srijeda 29.07. u 20 h.

Sonja Marić, je studirala Povijest umjetnosti i arheologiju, samouki je fotograf iz Mostara, s posebnom strašću prema crno-bijeloj fotografiji.

Svoju osjećajnost i inspiraciju pronalazi u svakodnevnim, skromnim i jednostavnim trenucima i pokretima oko sebe koji se čine nezabilježeni, te ostaju van fokusa, u očima prolaznika.

U početku svog rada sudjeluje na više skupnih izložbi u BiH; 2011. godine radi seriju fotografija glumca Josipa Tabaka objavljenu u časopisu "Cosmopolitan".

Sonja, 2014. godine, sklapa ugovor kao vanjski suradnik za VOGUE i pravi svoju prvu samostalnu izložbu pod nazivom "No. 1". Nakon toga, 2016. godine predstavlja Mostar na foto- maratonu "Capture Izmir" u Izmiru, Turska, a potom slijedi i njena druga samostalna izložba u Mostaru pod nazivom "Izmir".

Godine 2019. pokreće seriju društveno-kritičkih fotografija za portal Tacno.net gdje fotografira zanemarena, a za društvo bitna mjesta u Bosni i Hercegovini.

Ovog puta nam se Sonja Marić predstavlja serijom crno- bijelih fotografija kojima prikazuje dio pozitivne i lijepe strane Mostara koja, u simbiozi sa svojim gradskim, kulturnim i sakralnim objektima, čini posebnu priču koja se još uvijek može čuti i vidjeti.

Izložba je dio projekta IMEP - Programa za osnaživanje nezavisnosti medija.

Vrijeme
28. 07. 2020. u 20:00
28. 07. 2020. u 21:00
Lokacija
Mostar

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close