Info vodič

Info kutak o seksualnom nasilju u Mostaru, 2. 12. u Mepas Mallu, 12:30 h

Info vodič

Info kutak o seksualnom nasilju u Mostaru, 2. 12. u Mepas Mallu, 12:30 h

Kategorija: Razno

Ukratko

UN Women BiH od 24. studenog do 9. prosinca, uz podršku Švedske, i u suradnji s partnerima, provodi kampanju „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“ koja se ove godine fokusira na borbu protiv seksualnog nasilja i uznemiravanja nad ženama i djevojčicama u BiH.

Pod motom #neznačine i #prepoznajidjeluj UN Women BiH u pet gradova organizuje Info kutak, sigurnu zonu za razgovor o seksualnom nasilju i seksualnom uznemiravanju.

Dva dana zaredom, 2. i 3. 12. u Mostaru, Info kutak će biti postavljen u Mepas Mallu, gdje će od 12 do 18 sati građani i građanke imati priliku da sa stručnjacima i stručnjakinjama razgovaraju o različitim oblicima seksualnog nasilja i uznemiravanja, ispune online kviz koji propituje koliko su informisani o ovoj temi te da li prepoznaju različite oblike seksualnog uznemiravanja. 

Izjave za medije predviđene su u petak, 2. 12. u Mepas Mallu, u 12:30 sati.

Osobe koje će biti na raspolaganju za izjave su:

Nađa Hasanović, projektna koordinatorica pri UN Women BiH

Tea Rebac, psihoterapeutkinja Udruženja „Žene u BiH“

Podsjećamo, prvi Info kutak bio je održan u Banjoj Luci, a nakon Bihaća i Mostara bit će postavljen još u Tuzli i Sarajevu. Info kutke UN Women BiH organizuje u partnerstvu s UNHCR-om, čije su partnerske organizacije Vaša Prava BiH i BHWI obezbijedile stručnjake/kinje koji razgovaraju sa zainteresovanim posjetiocima/teljkama.

Podaci prikupljeni na osnovu odgovora koje će građani i građanke davati na pitanja iz online kviza bit će analizirani i predstavljeni na završnom događaju kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“ u Sarajevu, 9. decembra.

Vrijeme
02. 12. 2022. u 12:30
02. 12. 2022. u 13:00
Lokacija

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close