Info vodič

Glazbeno-scenski projekt - Didak-svjetlost iz Hercegovine

Info vodič

Glazbeno-scenski projekt - Didak-svjetlost iz Hercegovine

Kategorija: Kultura

Ukratko

Glazbeno-scenski projekt 'Didak - svjetlost iz Hercegovine' na repertoaru je Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru u utorak, s početkom u 20 sati.

Ova multimedijalna predstava afirmira život jednog velikog čovjeka, fra Didaka Buntića, koji je je svoj život i svećeničko poslanje posvetio pomaganju drugima. Fra Didak Buntić obilježio je razdoblje kada je cijeloj Hercegovini bilo izuzetno teško. U 'godinama gladi', krajem Prvog svjetskog rata, u Slavoniji i Srijemu osigurao je prihvat za 17.000 djece.

Tekst za ovaj pastoral djelo je fra Šimuna Šite Ćorića, skladbe je aranžirao Igor Tatarević, a režiju potpisuje Ivan Leo Lemo. Osim Roberta Pehara, sudjeluju Jelena Kordić Kuret, Ivo Krešić, Ilija Pujić, Ivan Prskalo, Mustafa Stupac, Mario Bošnjak, Marijo Bevanda, Ivana Duvnjak, Marko Palameta i Petar Jozić, a svoj je glas 'posudio' i Nedžad Maksumić. Koproducent je HKUD 'Didak' iz župe Gradnići.

Rezervacija ulaznica: porukom preko Facebook stranice hnkmostar ili telefonom na broj 063 019 019 od 9 do 17 sati. Cijene ulaznica: redovita 10 KM; studenti, učenici i umirovljenici 5 KM; studenti i djelatnici Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere/ulaznice.

Vrijeme
05. 11. 2019. u 20:00
05. 11. 2019. u 21:00
Lokacija
Mostar

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close