Info vodič

Find your Spark

Info vodič

Find your Spark

Kategorija: Razno

Ukratko

Zadnji, ali ne i manje bitan Find Your SPARK održat će se u Mostaru. Naprotiv, mostarski FYS će biti najveći ove godine i zato organizatori preporučuju da rezervirate subotu, 14.9. od 12 do 18 sati u svojim kalendarima i posjetite SPARK u Mostaru.

Osim standardnih konzola svakog FYS događaja poput HTC Vive-a, XBox-a, PlayStation VR-a i Nintendo Switch-a, tu je Just Dance igra, na kojoj ćete moći pokazati svoje plesne sposobnosti. Ljubitelji prirode mogu pogledati kako ljepote Hercegovine izgledaju kroz VR naočale, a tu će biti još i Orqa FPV Goggles, ali i Culex hologram.

Izložit će i uređaje za pametne kuće Fibaro, DoorBird, Philips Hue i Nest, te sve najnovije DJI dronove.

Događaj je besplatan i namijenjen svima, no u ovoj kategoriji će posebno uživati djeca. Riječ je o edukacijskim robotima poput Abilix-a, mBot-a, STEMI-ja, Ollie-ja, Alphe, Nao-a, Lego i ostalih. Posebnu pažnju će plijeniti robotski pas Aibo.

Dolazimo do kategorije električnih vozila - gdje imaju najviše novosti, te misle da ih je potrebno samo nabrojati: Greyp 2 bicikl, INMotion romobil, Xplorer Hoverboard, Tesla automobil te Toyota hibridi. Nisu samo za gledanje, nego i za vozanje! Na događaju sudjeluje i ekipa s FSR-a, i to sa svojim najnovijim bolidom. Tu će biti i neizostavni 3D printeri.

Ove godine imaju dvije radionice/natjecanja i jedno predavanje.

12 - 15 sati - Radionica i natjecanje: robotika s mBotovima
Namijenjeno djeci od 8 do 15 godina. Nije potrebno predznanje. Broj mjesta 15. Nakon radionice slijedi natjecanje - utrka s robotićima.

13 - 16 sati - Radionice i natjecanje: startup poslovni model
Namijenjeno srednjoškolcima i studentima. Nije potrebno predznanje. Broj mjesta 15. Nakon radionice slijedi natjecanje - izrada najbolje poslovnog modela.

14 - 15 sati - Predavanje: The Future of Remote Reality, Ivan Jelušić (Orqa)
Namijenjeno svima zainteresiranima za virtualnu stvarnost. Broj mjesta 20.

Vrijeme
14. 09. 2019. u 12:00
14. 09. 2019. u 18:00
Lokacija
Mostar

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close