Info vodič

Finalni događaj Sata kodiranja

Info vodič

Finalni događaj Sata kodiranja

Kategorija: Razno

Ukratko

Centar za promociju civilnog društva (CPCD) već šestu godinu zaredom organizira najveću edukativnu akciju u BiH, Sat kodiranja, koja se inače provodi širom svijeta. Interes za ovu akciju u našoj zemlji tijekom 2019. godine je nadmašio sva očekivanja – sudjelovalo je preko 40 000 djece i mladih, iz 45 općina u BiH.

Finalni događaj ove edukativne akcije će se održati u Sarajevu, 25.1.2020. godine, na Internacionalnom Burch univerzitetu, gdje će CPCD organizirati finalno natjecanje u programiranju za šest najuspješnijih škola (iz Sarajeva, Mostara i Velike Kladuše).

Izjave za medije su planirane u 12:40 sati, a javnosti će se obratiti direktorica CPCD Aida Daguda, zatim Country Representative Microsofta BiH Mirad Maglić, direktor direkcije za razvoj BH Telecoma Haris Lučkin i rektor Internacionalnog Burch univerziteta prof.dr. Mersid Poturak.

Program počinje u 13 sati uvodnim obraćanjima organizatora i sponzora, nakon čega Country Representative Microsofta BiH održati motivacijski govor na temu 'Put uspjeha u IT sektoru u BiH' i time otvoriti ovaj spektakularni događaj. Od 14 sati počinje natjecanje za osnovne i srednje škole, a u 16:30 sati počinje ceremonija proglašenja pobjednika i dodjela nagrada.

Vrijeme
25. 01. 2020. u 13:00
25. 01. 2020. u 16:30
Lokacija
Sarajevo

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close