Info vodič

Festival Djeca su čuvari planete i svijeta

Info vodič

Festival Djeca su čuvari planete i svijeta

Kategorija: Razno

Ukratko

Sa velikom radošću, entuzijazmom i mnogo novih kreativnih ideja, nastavljamo niz od preko 50 uspješnih kulturno-javnih manifestacija koje je Vrtić "Abakus" organizirao za 13 godina rada i djelovanja.

Festival za ekologiju i mir "Djeca su čuvari planete i svijeta", koju organizujemo u saradnji sa Bosanskim narodnim pozorištem u Zenici, održat će se na Velikoj sceni, 18.6.2022. godine s početkom u 12h. Riječ je o velikoj manifestaciji sa 200 učesnika i oko 500 očekivanih gostiju.  Među učesnicima su: djeca uzrasta od 10 mjeseci do 12 godina, roditelji, odgajatelji, stručnjaci, umjetnici i studenti.

Opći cilj nam je poticanje, razvijanje i promoviranje nadarenosti i talenata djece rane, predškolske i školske dobi, te jačanje samopouzdanja djece.

Specifičan cilj ovogodišnje manifestacije jeste jačanje svijesti o važnosti čuvanja planete Zemlje i očuvanja mira u svijetu.

Kroz interkulturalni odgoj u našem vrtiću pripremili smo tradicionalne plesove, horske izvedbe i recitacije sa kojima ćemo publiku povesti na putovanje kroz: Artik, Antartik, Ukrajinu, Irsku, Veliku Britaniju, Njemačku, Tursku, Italiju, Francusku, Japan, Australiju, Kongo, Meksiko, SAD i na kraju našu dragu Bosnu i Hercegovinu. Kao "šlag" na sve ove tačke, horskom pjesmom "Stoljeće ljubavi" šaljemo poruku mira cijelom svijetu. Pored mira u svijetu, potrebno je sačuvati i našu planetu, pa smo kroz ekološki odgoj pripremili pjesmu o zagađenom zraku i autorsku predstavu u kojoj učestvuje preko 20 četvorogodišnjaka o pčelicama za čiji se opstanak borimo.

Manifestaciju će podržati mnogobrojni medijski pokrovitelji kojima smo jako zahvalni. Zahvalni smo i prijateljima projekta bez kojih ne bismo mogli pokriti velike troškove organizacije jednog ovakvog događaja. Prijatelji projekta su društveno odgovorne kompanije Eko život Tuzla i Aura osiguranje.

Ovaj događaj je namijenjen djeci, roditeljima, prosvjetnim radnicima, umjetnicima, kao i svim građanima koje zanimaju teme dječijeg stvaralaštva, ekologije i promocije mira u svijetu.

Karte se mogu kupiti u vrtiću na adresi Fra Ljube Hrgića 12 Zenica, u našem vrtiću, od 6.30 do 19h od ponedjeljka do petka, kao i u marketing službi BNP-a Zenica.  

 

Uprava vrtića Abakus

Vrijeme
18. 06. 2022. u 12:00
18. 06. 2022. u 14:00
Lokacija

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close