Info vodič

Dom zdravlja Mostar dobiva opremu za praćenje i ocjenu stanja uhranjenosti djece

Info vodič

Dom zdravlja Mostar dobiva opremu za praćenje i ocjenu stanja uhranjenosti djece

Kategorija: Razno

Ukratko

Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH ustupit će na korištenje opremu za antropometrijska mjerenja Službi za zdravstvenu zaštitu djece uzrasta od 0 do 6 godina Doma zdravlja Mostar, a primopredaja će se obaviti 5. travnja u 12 sati.

Oprema služi za praćenje i ocjenu stanja uhranjenosti djece.

Uzimajući u obzir rastuće probleme vezane za nepravilnu ishranu djece, kao i važnost praćenja stanja uhranjenosti u najranijoj životnoj dobi, Zavod za javno zdravstvo Federacije BIH je na trajno korištenje ustupio šest vaga za mjerenje tjelesne težine djece i majki. Unaprjeđenje kapaciteta za praćenje stanja uhranjenosti djece će omogućiti bolje i ciljano preventivno djelovanje.

Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH i Dom zdravlja Mostar dugi niz godina ostvaruju suradnju kroz različite aktivnosti, uključujući i unaprjeđenje ishrane djece predškolskog uzrasta.

Kroz suradnju na projektu "Zdrava ishrana djece predškolskog uzrasta" HEPSC, koji se provodi u okviru programa IPA Cross – border Cooperation Programme Croatia – Bosnia and Herzegovina – Montenegro 2014 – 2020, iz Službe za zdravstvenu zaštitu djece 0-6 godina Doma zdravlja Mostar su iskazali potrebu za opremom za antropometrijska mjerenja, koja je potrebna za praćenje i ocjenu stanja uhranjenosti djece, priopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH.

Vrijeme
05. 04. 2022. u 12:00
05. 04. 2022. u 13:00
Lokacija

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close