Info vodič

''Dječak koji je sanjao more'' u Pozorištu lutaka Mostar

Info vodič

''Dječak koji je sanjao more'' u Pozorištu lutaka Mostar

Kategorija: Kultura

Ukratko

Pozorište lutaka Mostar ovu godinu započinje novom premijerom. Bit će to lutkarska predstava za djecu prema tekstu Selme Parisi ''Dječak koji je sanjao more'' u režiji Zijaha Sokolovića, koji je kreirao i scenografiju.

Oko ove predstave okupila se vrhunska ekipa suradnika. Kreaciju lutaka i njihovu izradu preuzela je Luči Vidanović iz Rijeke, kostime je kreirala Lejla Hodžić iz Sarajeva, ilustracije za predstavu i dizajn plakata napravila je Tajma Guzin, kompjutersku animaciju Nikola Galić, a scensku muziku Atilla Aksoj. Asistentica režije je Emina Kovačević.

Scenografiju je izradio Đenan Behmen, a napravljena je u radionici Pozorišta lutaka. U predstavi igraju Igor Vidačković u ulozi Dječaka, Nina Popović, koja igra More, Ali Kamer Aksoy, kao Delfin, i Diana Ondelj-Maksumić, koja Odgajateljicu. Ova dirljiva priča o usamljenosti i snovima govori o dječaku koji, u sivom okruženju doma za djecu bez roditelja, sanja da će biti usvojen i otići na more, tamo da bude sretan i slobodan.

Nakon što usvojitelji odustanu, dječak odlučuje da sam, barem u svojim snovima, sa svojim izmaštanim roditeljima, ode na more. Predstava pripovijeda o vječitoj želji i nadi svakog čovjeka da se vlastita sudbina može uzeti u svoje ruke, dosanjati i promijeniti na bolje, uprkos svim nevoljama i preprekama.

Prva repriza predstave ''Dječak koji je sanjao more'' je već u nedjelju, 14. veljače u sali Pozorišta lutaka u Mostaru sa početkom u 11 sati, a zatim su predstave raspoređene u ritmu srijeda-nedjelja, sve do kraja ovog mjeseca.

Rezervacije za karte su obavezne. 

Vrijeme
14. 02. 2021. u 11:00
14. 02. 2021. u 12:00
Lokacija

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close