Info vodič

"Dječak koji je sanjao more" na sceni Pozorišta lutaka u Mostaru

Info vodič

"Dječak koji je sanjao more" na sceni Pozorišta lutaka u Mostaru

Kategorija: Kultura

Ukratko

U srijedu, 24. veljače u 18:00 sati, na Velikoj sceni Pozorišta lutaka u Mostaru bit će odigrana predstava "Dječak koji je sanjao more" prema tekstu Selme Parisi, u režiji proslavljenog glumca i redatelja Zijaha Sokolovića.

Ova predstava je najnovija premijera ovog Pozorišta, a u njenom nastanku sudjelovala je izuzetna ekipa suradnika.

Asistentica režije bila je Emina Kovačević, kreacija i izrada lutaka djelo je Luči Vidanović iz Rijeke, kostimografkinja je Lejla Hodžić iz Sarajeva, ilustracije za predstavu i dizajn plakata djelo su Tajme Guzin, kompjutersku animaciju uradio je Nikola Galić, a autor scenske muzike je Atilla Aksoj. 

Scenografiju je izradio Đenan Behmen.

U predstavi igraju Igor Vidačković, Nina Popović, Ali Kamer Aksoy i Diana Ondelj Maksumić.

Radnja ove predstave odigrava se u domu za nezbrinutu djecu, gdje usamljeni dječak čeka da ga netko usvoji i odvede na dugo priželjkivano more, tamo gdje se ispunjavaju sve djetinje želje i ostvaruju svi snovi.

Njegovi izmaštani prijatelji, koji se u dječakovim snovima pretvaraju u žuđene roditelje, tjeraju ga na put prema moru i tako se ispunjavaju sve njegove nade u drugačiji, ljepši i ispunjeniji život.

Predstava poručuje da ako se nešto istinski želi i ako se pronađe u sebi hrabrost da se krene na put svi ciljevi mogu biti dostignuti.

Karte po cijeni od 5 KM mogu se rezervirati na web stranici Pozorišta plm.ba ili na telefon 036 552 625.

Vrijeme
24. 02. 2021. u 18:00
22. 02. 2021. u 20:00
Lokacija

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close