Info vodič

Digitalna Race for the Cure

Info vodič

Digitalna Race for the Cure

Kategorija: Sport

Ukratko

Trka/ šetnja za ozdravljenje “Race for the Cure”, u skladu sa epidemiološkom situacijom u svijetu i našoj zemlji neće biti održana ove godine na uobičajan način. Iz ovog razloga pokrenuta je globalna digitalna platforma na 20 svjetskih jezika na kojoj se ljudi širom Europe i svijeta povezuju kroz online registraciju.

Bosna i Hercegovina je dio ove priče.

Sudjelovanjem u digitalnoj “Race for the Cure” koja će biti održana 25-26-27.09.2020.god. građani pomažu osobama oboljelim od karcinoma dojke kroz prikupljanje potrebnih sredstava i podizanje svijesti javnosti o ovom oboljenju.

Kroz donacije ili uplatu simbolične registracije od 10KM na platformi www.raceforthecure.eu postajete dijelom digitalne zajednice, podižete svijest o karcinomu dojke i doprinosite da se i u ovim teškim vremenima održi Race for the Cure u Bosni i Hercegovini I  nastave brojne aktivnosti prevencije bolesti I podrške oboljelim ženama.

Pozivamo Vas da se registrirate i priključite timu udruge “Novi Pogled” ili da registrirate svoj tim i budete podrška ženama oboljelim od karcinoma dojke…

Naglašavamo da u ovoj teškoj situaciji moramo poštovati sve mjere koje su preporučene, te se iz tog razloga ove godine nigdje nećemo okupljati.

Prikupljena sredstva su od izuzetnog značaja, s obzirom da svake godine u Europi bude dijagnosticirano 500.000 novih slučajeva oboljenja od karcinoma dojke, a 130.000 osoba nažalost izgubi život.

Budimo povezani i na sigurnom. Širimo lanac podrške  online registracijama!

Covid ne smije zaustaviti brigu o zdravlju!

Vrijeme
25. 09. 2020. u 12:10
27. 09. 2020. u 13:10
Lokacija

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close