Info vodič

Čerkezovi "Akvareli i arabeskne slike" u Mostaru

Info vodič

Čerkezovi "Akvareli i arabeskne slike" u Mostaru

Kategorija: Kultura

Ukratko

Izložba pod nazivom "Akvareli i arabeskne slike" autora Seada Čerkeza bit će otvorena u  mostarskom Centru za kulturu u srijedu,10. ožujka s početkom u 19 sati.

Sead Čerkez je rođen u Foči, 1948. godine. Diplomirao je likovnu umjetnost na Pedagoškoj akademiji u Sarajevu, član je ULUBIH-a i ULUPUBIH-a

Ovaj je autor do sada imao  više od 80  samostalnih izložbi a  izlagao je u svim državama u regiji te u Italiji, Austriji, Švicarskoj, Njemačkoj, Turskoj i Engleskoj.

Na svojim akvarelima Čerkez postiže visok stupanj uzajamnosti  motiva i  cjelokupnog interpretativnog kruga kako elemenata tako i atmosfere. Kompozicije objedinjuju prozračnost i virtuoznost tehnike; detalji su veoma istaknuti i precizno likovno notirani.

Čerkez je  temperamentni  umjetnik sklon neprestanim traganjima za novim oblicima, ali i sadržajima. 

Njegovo poznavanje  vještine likovne interpretacije omogućuje mu da se iskaže u različitim vidovima i kroz mnogostruke konotacije. Sva ta njegova istraživanja, ipak  niču iz neosporne veze za prirodu i specifične vizualne manifestacije narodnog duha.

Posebno su zanimljive njegove arabeskne slike. Ovaj je umjetnik  inspiriran orijentalnim zidnim slikarstvom te u duhu klasične islamske kaligrafije i ornamentike on ljepotom prirode boji  šareni svijet mahala i starih bosanskih kuća.

Vrijeme
10. 03. 2021. u 19:00
10. 03. 2021. u 21:00
Lokacija
Mostar

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close