Info vodič

Britanski ambasador i gradonačelnik Mostara u posjeti javnim prostorima

Info vodič

Britanski ambasador i gradonačelnik Mostara u posjeti javnim prostorima

Kategorija: Razno

Ukratko

VeleposlanikVelike Britanije u Bosni i Hercegovini Julian Reilly posjetit će u srijedu, 8. ožujka, park-šumu Trimuša, jedan od javnih prostora na otvorenom kojeg obnavlja Projekt "Mostar – Prostori koji pokreću" finansiran od strane Vlade Ujedinjenog Kraljevstva.

Vlada Ujedinjenog Kraljevstva podržava unaprijeđenje i promociju javnih prostora u Mostaru u okviru Projekta Mostar – Prostori koji pokreću od 2020. godine.

Projekat vrijedan više od 2,3 milijuna funti radi na poboljšanju kvalitete i sadržaja javnih prostora u Mostaru kroz aktivno sudjelovanje građanki i građana te pruža podršku njihovim inicijativama koje doprinose boljem građanskom, kulturnom i ekonomskom životu u gradu Mostaru, saopćili su iz tog projekta.

U sklopu Projekta, 1,8 milijuna KM namijenjeno je da se javni prostori u Mostaru učine korisnim, pristupačnim i sigurnim za sve građane, kao i za podršku građanskim inicijativama s istim ciljem, pri čemu se gotovo 160.000 KM ulaže u javnu rasvjetu u park-šumi Trimuša.

Jučer je u Gradskoj vijećnici potpisana dokumentacija o primopredaji radova na rekonstrukciji javne rasvjete, a paljenje svjetala se očekuje upravo 8. ožujka.

Kako je saopćeno, Grad Mostar pruža podršku realizaciji Projekta kroz organizaciju javnih rasprava, pribavljanje dokumentacije i dozvola, te tehničku i stručnu kontrolu izvedenih radova u okviru Projekta.

Izjave za medije planirane su u Trimuši (ulaz prekoputa SKB-a) u 10.40 sati.

Kasnije tijekom dana, veleposlanik i projektni tim posjetit će Dan otvorenih vrata Udruženja "Vedri osmijeh" i njihov tradicionalni Osmomartovski sajam na kojem će se izlagati i prodavati umjetnine koje su izradila djeca sa smetnjama u razvoju.

Vedri osmijeh je jedna od 12 institucija kojima su u okviru Projekta odobrena sredstva za uređenje i modernizaciju zatvorenih javnih prostora.

Vedri osmijeh pruža usluge dnevnog boravka djeci i mladima sa invaliditetom, a investicija će omogućiti adekvatan prostor za njihovu zabavu, edukaciju i podršku.

Nositelj Projekta Mostar – Prostori koji pokreću je češka organizacija People in Need (PIN), a članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators i mostarske organizacije Omladinski kulturni centar Abrašević, Agencija lokalne demokratije Mostar i "Nešto više", stoji u priopćenju.

Vrijeme
08. 03. 2023. u 10:40
08. 03. 2023. u 14:00
Lokacija

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close