Info vodič

Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine - redovito zasjedanje

Info vodič

Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine - redovito zasjedanje

Kategorija: Kultura

Ukratko

Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine održat će redovito zasjedanje 4. i 5. studenoga u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu (Ulica Josipa Stadlera 13).

Na početku zasjedanja biskupi će se susresti s apostolskim nuncijem u BiH nadbiskupom Luigijem Pezzutom, a u prvom dijelu zasjedanja biskupima će se pridružiti i apostolski vizitator za župu Međugorje mons. Henryk Hoser, priopćila je Katolička tiskovna agencija (KTA).

Zbog ograničenja u vrijeme aktualne pandemije koronavirusa, na zasjedanje neće doći delegati Hrvatske i Austrijske te Međunarodne biskupske konferencije sv. Ćirila i Metoda.

Tijekom zasjedanja biskupi će, među ostalim, razgovarati o dušobrižništvu u uvjetima pandemije koronavirusa te još jednom razmotriti provedu Đakonske pastoralne godine koja će započeti krajem studenog ove godine. Također će se osvrnuti na 25. obljetnicu Općeg okvirnog sporazuma za mir u BiH, poznatog kao Daytonski sporazum.

Konferencija za novinare planirana je u četvrtak, 5. studenoga, u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu u 12 sati, a predstavnicima medija obratit će se nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić i biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić.

Vrijeme
04. 11. 2020. u 12:00
05. 11. 2020. u 13:00
Lokacija
Mostar

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close