Info vodič

Aktuelni čas sa mladim parlamentarcima i parlamentarkama

Info vodič

Aktuelni čas sa mladim parlamentarcima i parlamentarkama

Kategorija: Politika

Ukratko

Nacionalni demokratski institut i Agencija lokalne demokracije Mostar organiziraju prvi Aktualni čas sa  mladim parlamentarcima i parlamentarkama u Mostaru, 16.6.2021. godine u periodu od 12:00 do  13:30 sati u hotelu Mostar.

U okviru programa Podrške političkom pluralizmu i procesima dobrog upravljanja i vlasti u BiH  (Supporting Political Pluralism and Good Governance Processes in BiH) podržanog od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), a implementiranog od strane Nacionalnog demokratskog  instituta, tijekom 2020. godine je osnovana neformalna skupina mladih zastupnika i zastupnica iz FBiH.

Cilj ove skupine mladih izabranih dućnosnika i dužnosnica  je promijeniti praksu i poboljšati direktnu  komunikaciju sa građanima i građankama, povećati transparentnost i približiti kako svoj lični rad, tako  i rad parlamenata mladima u Bosni i Hercegovini.

U partnerstvu s NDI, a u sklopu projekta „Mladi Balkana za Europu“ financiranog od Europske Unije,  Agencija lokalne demokratije Mostar, doprinijet će organizaciji događaja uključivanjem panelista i  panelistkinja iz organizacija civilnog društva, koji će otvoriti dijalog temama od važnosti za mlade u  Mostaru. Projekt „Mladi Balkana za Europu“ ima za cilj ojačati organizacije civilnog društva, kako bi  fikasnije sudjelovali u reformama vezanim za proces pregovora o pristupanju EU, dijalogu s vladama  i utjecaju na politiku kroz konsolidaciju platformi za regionalnu suradnju, njegovanje participativne  kulture i promicanje aktivnog građanstva, odgovornosti vlade građanima i društvu i njegovanju  zajedničkog europskog identiteta.

Prvi korak na tom putu je organizacija serije direktnih razgovora nazvanih Aktualni čas. Svaki ''Aktualni  čas“ bit će prilika za pitanja i odgovore van zastupničkih klupa, razgovor o inicijativama i otvoren  dijalog s različitim ciljnim grupama uključujući studente, predstavnike/ce civilnog društva,  predstavnike/ce medija, stručnu javnost i slično.

Na Aktualnom času u Mostaru panelu će govoriti:

Lana Prlić (SDP BiH), Zastupnica u Parlamentu FBiH
Mario Mikulić (HDZ BiH), Zastupnik u Parlamentu FBiH
Adisa Kokić Hinović (SDA), Zastupnica u Parlamentu FBiH
Adina Halilović, PRONI Centar za Omladinski razvoj
Boris Čović, Rock School Mostar

Sam događaj je prilika da postavite pitanja mladim parlamentarcima i parlamentarkama te uputite  svoje inicijative za koje biste željeli da podignete vidljivost i ukažete na važnost njihovog pokretanja u  parlamentarnoj proceduri.

Otvoren, transparentan i konstruktivan dijalog su osnova ovih otvorenih  događaja te se nadamo da ćete biti u prilici da nam se pridružite.

Vrijeme
16. 06. 2021. u 12:00
16. 06. 2021. u 13:30
Lokacija
Mostar

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close