Info vodič

Ajmo na fuka

Info vodič

Ajmo na fuka

Kategorija: Kultura

Ukratko

Na Velikoj sceni NPM-a u subotu, 15.10.2022. godine, bit će odigrana predstava „Ajmo na fuka“ autora i režisera Dragana Komadine, sa početkom u 20 sati. Glumačku postavu čine: Saša Oručević i Robert Pehar.

Predstava tematizira odnos dvojice vojnika, pripadnika Hrvatskog vijeća odbrane i Armije Republike Bosne i Hercegovine. Njihove sudbine prikazane su kroz tri različite situacije: kao mrtvaci koji na nebu čekaju „poziv od Onoga gore“, kao ratnici na sukobljenim stranama u rovovima, ali i kao dvojica poznanika u poslijeratnom Mostaru. Ova predstava je prvi zajednički koprodukcijski projekt Narodnog pozorišta Mostar i Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

„Predstava je indiskretna posveta cijeloj jednoj generaciji mladih ljudi gurnutih u rat. Oni nisu nikakvi genetski zločini, niti nikakve hladnokrvne ubojice. Prije velika djeca.

Ovo je prije svega antiratna predstava, koja evocirajući ratne traume istodobno utire put njihovom zacijeljenju, te razumijevanju i suočavanju s onim što se događalo. No ona jednako tako upozorava i na hladni rat koji se vodi već dvadeset godina. I tu je najdragocjenija njezina recepcija kod mlađe publike. Kao opomena. Ili što bi rekao Romain Rolland: od rata jedino više mrzim one što pjevaju o ratu u kojemu nikad nisu bili.“ – zapisao je o predstavi autor i režisera Dragan Komadina.

Cijena ulaznice iznosi 10 KM, odnosno 5 KM sa popustom za učenike, studente i penzionere. 

ULAZNICE

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Narodnog pozorišta u Mostaru svakim radnim danom od 9 - 14 sati. Rezervacije na broj 036/550-128, e- mail: [email protected] ili porukom u inbox na facebook ili instagram stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Vrijeme
15. 10. 2022. u 20:00
15. 10. 2022. u 21:00
Lokacija
Mostar

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close