Info vodič

"Ajmo na fuka" u HNK Mostar

Info vodič

"Ajmo na fuka" u HNK Mostar

Kategorija: Kultura

Ukratko

Predstava "Ajmo na fuka" na repertoaru Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru je u četvrtak, 9. rujna s početkom u 20:00 sati.

Kada su autor i redatelj predstave Dragan Komadina i glumci HNK Mostar i Narodnog pozorišta Mostar Robert Pehar i Saša Oručević prije šest godina krenuli "grebati" po strukturi komada, nisu ni očekivali kako će predstava imati ovako dugovječan repertoarski život, odličnu prihvaćenost kod publike, ne samo u domicilnim teatarskim kućama u Mostaru, nego i širom Bosne i Hercegovine, Hrvatske, pa čak i u Pragu, Brnu i Beču.

Osim publike, ova kultna predstava osvajala je i nagrade, a o njoj je objavljen i znanstveni rad.

"Ajmo na fuka" govori o dvojici mostarskih ratnika koji, iako na suprotnim stranama u ratu, u nebeskom boravištu moraju zajedno naučiti govor specifične povijesne težine i otvoreno ne pokazati mržnju jedan prema drugom.

U ponedjeljak, 13. rujna, kazališna karavana s ovom predstavom kreće u Konjic, gdje će gostovati na Festivalu glumca BiH.

Nakon toga, u subotu, 18. rujna 2021. godine, s početkom u 18:30 bit će besplatno izvedena u HNK Mostar u okviru festivala Open City Mostar.

Ulaznice je moguće rezervirati preko Facebook ili Instagram stranice HNK Mostar.

Vrijeme
09. 09. 2021. u 20:00
09. 09. 2021. u 21:30
Lokacija

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close