Info vodič

Advent u Ljubuškom - paljenje prve svijeće i otvorenje klizališta

Info vodič

Advent u Ljubuškom - paljenje prve svijeće i otvorenje klizališta

Kategorija: Kultura

Ukratko

Zvuci božićnih zvončića svakim danom bivaju glasniji, te nagovještavaju manifestaciju 'Advent u Ljubuškom'. Naime, u nedjelju, 1. prosinca započinje Advent/Došašće - vrijeme priprave za najradosniji kršćanski blagdan Božić, a ujedno i manifestacija 'Advent u Ljubuškom'. Središnji gradski trg dr. Franjo Tuđman već krase klizalište, adventski šatori i kućice, ali i nezaobilazni božićni ukrasi.

U predstojeću nedjelju spomenuti trg zasjat će u još ljepšem sjaju, budući da će se, u okviru spomenute manifestacije, upaliti prva adventska svijeća. Ujedno, zamirisat će medenjaci, kuhano vino i gastronomske delicije ljubuškog kraja.

Prvo klizalište, koje nadasve najmlađi s nestrpljenjem iščekuju, otvorit će svoja vrata. Stoga vas pozivaju da u nedjelju, s početkom u 13 sati posjetite gradski trg, te da uživate uz zvuke dobre glazbe u klizanju.

U večernjim satima, konkretno u 19:30 sati upriličit će se paljenje prve adventske svijeće preko puta zgrade gradske uprave - nadomak fontane, na adventskom vijencu koji će svojim sjajem krasiti grad i ukazivati na blizinu proslave Isusova rođenja. Čast paljenja prve adventske svijeće pripala je župljanima Humca.

Vrijeme
01. 12. 2019. u 13:00
01. 12. 2019. u 19:30
Lokacija

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close