Info vodič

2. znanstveno-stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem “Znanost, znanstvena komunikacija i časopisi”.

Info vodič

2. znanstveno-stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem “Znanost, znanstvena komunikacija i časopisi”.

Kategorija: Obrazovanje

Ukratko

U petak, 28. svibnja 2021. godine na Sveučilištu u Mostaru održat će se 2. znanstveno-stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem “Znanost, znanstvena komunikacija i časopisi”.

Ovogodišnjim skupom će se istaknuti važnost otvorene znanosti i otvorene znanstvene komunikacije, te zašto je važna za znanstvenu zajednicu i kako je implementirati. Također će se na skupu, prema riječima predsjednika organizacijskog odbora doc. dr. sc. Josipa Šimića, baviti i temama uređivanja časopisa u otvorenom pristupu, trendova razvoja recenzijskog postupka, te prezentacijom organizacije pojedinih časopisa na Sveučilištu u Mostaru.

Na skupu će se prezentirati i najnovije aktivnosti koje Sveučilište u Mostaru provodi u cilju povećanja vidljivosti, pristupa i upotrebe rezultata znanstveno-istraživačkoga rada objavljenih u časopisima i zbornicima na Sveučilištu u Mostaru/u Bosni i Hercegovini.

Na skupu će, pored pozvanih predavača iz inozemstva, biti predstavljeni i radovi studenata Studija informacijskih znanosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Njihovi radovi su posvećeni podršci otvorenoj znanosti, otvorenom pristupu znanstvenim podacima i ulozi koju Sveučilište i informacijski stručnjaci imaju u tom procesu.

Skup će biti održan u amfiteatru Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru u 9.30 sati. Organizatori su Sveučilište u Mostaru i nakladnička kuća PRESSUM.

Vrijeme
28. 05. 2021. u 09:30
28. 05. 2021. u 10:30
Lokacija
Mostar

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close