Katar

Zvizdić se hvali: BiH bilježi stalni napredak

Zvizdić je upoznao predsjednika QIA o trenutnoj ekonomskoj i političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini. Istaknuo je da Vijeće ministara BiH ima jasne prioritete usmjerene na reformske procese, ekonomski razvoj i europski put zemlje.
Gospodarstvo / Ulaganja | 20. 02. 2018. u 08:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić razgovarao je danas u Dohi s izvršnim direktorom Katarske investicijske agencije (QIA) Abdullahom bin Mohammed Bin Saud Al Thanijem o investicijskim potencijalima i budućem djelovanju QIA-e u Bosni i Hercegovini.

Kako je priopćeno iz Vijeća ministara, Zvizdić je upoznao predsjednika QIA o trenutnoj ekonomskoj i političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini. Istaknuo je da Vijeće ministara BiH ima jasne prioritete usmjerene na reformske procese, ekonomski razvoj i europski put zemlje.

Rekao je kako Bosna i Hercegovina radi na poboljšanju poslovnog okruženja, bilježi stalni ekonomski napredak i da je otvorena za poslovne ljude i poslovne projekte. Istaknuo je zainteresiranost i spremnost BiH za povećanjem obujma robne razmjene s Katarom, kao i razine investicija. Zvizdić je istaknuo prednosti Bosne i Hercegovine, zemlje u predvorju EU, s ogromnim investicijskim potencijalima u oblastima energetike, poljoprivrede, turizma, metalske, drvne industrije, kao i mnogobrojnim infrastrukturnim projektima za koje traži partnere.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH i izvršni direktor QIA suglasni su kako bi bilo dobro da QIA otvori regionalno predstavništvo u Bosni i Hercegovini. Zvizdić je izrazio uvjerenje da bi to donijelo pozitivan pomak u ekonomskim odnosima dviju zemalja te potaknulo poslovne ljude i kompanije iz Katara da traže partnere i posluju u Bosni i Hercegovini i regiji.

Pozvao je izvršnog direktora Al Thanija da posjeti Bosnu i Hercegovinu.

''Izvršni direktor QIA  je rekao da će u skorom razdoblju izaslanstvo stručnjaka QIA-e predvođeno direktorom za razvoj i investicije Abdulom Aziz bin Ali Al Thanijem posjetiti Bosnu i Hercegovinu'', navedeno je iz Vijeća ministara.

 

Kopirati
Drag cursor here to close