Turisti stižu u susjedstvo

Zračna luka Dubrovnik očekuje rast broja putnika za 5 posto

Dobar trend s brojem putnika imaju već i u siječnju ove godine, s više od 26 tisuća putnika, što je 18 posto više njih nego u lanjskom siječnju.
Gospodarstvo / Ulaganja | 18. 02. 2019. u 08:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zračna luka Dubrovnik očekuje još jednu uspješnu poslovnu godinu, s porastima broja putnika od otprilike 5 posto i operacija zrakoplova za 3 posto, a na jesen se planira završetak projekta razvoja te luke, ukupno vrijednog više od 220 milijuna eura.

"Zračna luka Dubrovnik s pripremama za ovu godinu i za ljetnu sezonu počela je već u listopadu prošle godine, kada su zaprimljeni inicijalni planovi prijevoznika. Od tada traje kontinuirani proces pregovora s prijevoznicima o rasporedu letova, koji će završiti u veljači, nakon čega ćemo objaviti raspored letova za ljetnu sezonu 2019.", poručuju iz te Zračne luke

I ove će godine, slično kao i prošle, u toj luci operirati oko 60 avio prijevoznika, uključujući i charter prijevoznike, a putnike će dovoziti iz 30-ak zemalja, većinom iz EU-a. Iz dubrovačke zračne luke ističu i početak letova najvećeg svjetskog zračnog prijevoznika American Airlinesa, s izravnim letovima iz Philadelphije za Dubrovnik.

Dobar trend s brojem putnika imaju već i u siječnju ove godine, s više od 26 tisuća putnika, što je 18 posto više njih nego u lanjskom siječnju.

Podsjećajući na prošlu godinu, ocjenjuju da je za Zračnu luka Dubrovnik završila uspješno. Po njihovim podacima, 2018. je kroz tu luku ukupno prošlo nešto više od 2,5 milijuna putnika ili 9,3 posto više nego u 2017., pri čemu je većina putnika ili 2,2 milijuna bila međunarodna. Također, bilo ih je 11 posto više nego u 2017. Među njima je najviše ili 686,7 tisuća bilo putnika iz Ujedinjenog Kraljevstva, a slijede Nijemci i Francuzi.

Putnika na domaćim letovima bilo je oko 255 tisuća, što je 4,5 posto manje nego u 2017., a minus od 14,7 posto zabilježen je i u segmentu robe i pošte, sa 176,3 tisuće kilograma.

Slijetanja/uzlijetanja zrakoplova bilo je u 2018. gotovo 24 tisuće ili 9,7 posto više nego u godini prije, a glavnina prometa odvijala se u ljetnim mjesecima.

Kopirati
Drag cursor here to close