Welcome

Životinja u kontejneru za mostarske turiste

I dok se rađaju ideje da se naplaćuju ulaznice za posjetu području oko Starog mosta, ne rađaju se ideje kako riješiti smeće.
Gospodarstvo / Ulaganja | 11. 10. 2019. u 09:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I dok se mostarsko smeće diglo na višu razinu pa se o njemu raspravlja i u federalnom parlamentu jer se sva rasprava u Mostaru svela na prizemne optužbe bez sagledavanja stvarnog stanja i opasnosti, smeće vreba sa svakog ćoška.

Tako je jedan čitatelj portala Bljesak.info zabilježio kako se mesnice rješavaju onoga što nije za prodaju pa iz mostarskog kontejnera, u starog gradskoj jezgri, vrište kosti. One će potom ostaviti svoj trag i u nosnicama i po prljavom asfaltu kad ih razvuku lutalice pa će prožvakane glađu i nebrigom završiti na deponiji gdje se, kako tvrde, animalni otpad ne baca.

I dok se rađaju ideje da se naplaćuju ulaznice za posjetu području oko Starog mosta, ne rađaju se ideje kako riješiti smeće.

Nije naložio nitko mesnicama i tržnim centrima da moraju posebno zbrinjavati ovakvu vrstu otpada, a trebali bi. Nije nitko još smislio plan brige o okolišu, niti plan čišćenja ulica koje su htjele biti pozornica prijestolnice.

No, nije još ni od kud došlo građanima u glavu da, nakon toliko vriske da ih netko truje, opet bacaju smeće uz kontejnere koji se prazne puževim koracima i mirno trpe trovanje i poruke budućim generacijama da ovdje ne postoji čist život.

 
Kopirati
Drag cursor here to close