Šljunkom do škole

Mostar: Zbog 300 metara uništene ceste, koju Grad (ne)želi sanirati, djeca nisu mogla u školu

Na dijelu ceste od Kožulovih kuća do lokalnog puta koji spaja M-17 i Livač, odnosno na makadamskom dijelu stanje je veoma loše.
Gospodarstvo / Ulaganja | 03. 04. 2023. u 10:58 M.Grabovac | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

300 metara uništene i zapuštene ceste, koju, ističu mještani, već godinama Grad odbija asfaltirati, spriječilo je vozača Mobusa da jutros dođe po djecu u Bijelom Polju i preveze ih do škole na Rudniku. Naime, na dijelu ceste od Kožulovih kuća do lokalnog puta koji spaja M-17 i Livač, odnosno na makadamskom dijelu stanje je veoma loše.

''Ponovno bus nije došao po djecu da ih preveze do škole jer je uprava Mobusa dala uputu vozačima da ne voze ovim dijelom koji nije asfaltiran'', kazao je za portal Bljesak.info jedan od roditelja iz ovog prigradskog mostarskog naselja čije dijete je ostalo bez jutrošnjeg redovnog prijevoza do škole.

Barem malo da se popravi

Da je izdana obavijest vozačima da ne idu ovim djelom potvrdio je i direktor Mobusa Damir Marić koji je za Bljesak kazao kako će se ta linija ponovno aktivirati,'' kada nadležni barem malo poprave cestu, jer je sada, nakon brojnih kiša taj dio ceste toliko uništen da je nemoguće tim dijelom prometovati''.

''Zima je bila, cesta se toliko izrupala da jednostavno više ne možemo prometovati tim dijelom. Dio ceste je jako uzak, a grane su toliko izrasle da dolazi do oštećenja autobusa. Dok Grad ne riješi ovo, barem malo sanira ovaj dio ceste, kad veće ne želi asfaltirati, djeca će do daljnjega morati dolaziti na stanicu gdje kupimo ostalu djecu iz Bijelog Polja'', kazao je Marić.

Ističe, pismena obavijest o ovoj odluci postavljenja je prije nekoliko dana na autobusima kako bi svi mještani bili upoznati s njom.

Direktor Mobusa objašnjava kada Grad barem malo popravi ovaj dio ceste, tek toliko da se može prometovati, iduće jutro bus će doći po djecu. Ali ukoliko se ovaj problem ne riješi trajno, na jesen, nakon prvih obilnih kiša, doći će se na isti problem.

Podsjetimo, početkom ove školske godine roditelji koji svoju djecu šalju u područnu osnovnu školu u Vojnu izrazili su nezadovoljstvo prometovanjem školskog autobusa na liniji broj 14. Autobus nije stajao na stajališta na koja je do sada stajao i kupio njihovu djecu do škole.

Do nove jeseni, do nove kiše

Iz MoBusa tada su također obavijestili javnost kako nisu mogli prometovati zbog velikih rupa i neodržavanja ceste. Tek nakon male sanacije koju je Grad izvršio nakon zahtjeva ove tvrtke, nastavljen je redovan prijevoz ovih učenika.

''Svako malo nam se ovo događa, barem dva puta godišnje nakon obilnih kiša. Svašta nešto se asfaltira u gradu pa zašto se ne može asfaltirati ovih 200- 300 metara puta nije mi jasno'', pita se Marić.

I dok Grad najavljuje velike milijunske investicije po Mostaru i okolici, ovih 300 metara brinut će  samo roditelje Bijelog Polja i iduće školske godine, kada prve  jesenje kiše isperu i ono malo šljunka na koji im se Grad smiluje.

Kopirati
Drag cursor here to close