Ni korona ne smeta

Započela gradnja graničnog prijelaza Svilaj, radovi vrijedni 18 milijuna KM

Kompleks novog graničnog prijelaza Svilaj planiran je na površini od 103.000 četvornih metara.
Gospodarstvo / Ulaganja | 12. 05. 2020. u 14:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Usprkos brojnim ograničenjima uzrokovanim virusom COVID 19, Uprava za neizravno oporezivanje (UNO BiH) osigurala je nesmetan početak radova na izgradnji graničnog prijelaza Svilaj, priopćeno je iz UNO-a u utorak.

Radi se o izuzetno važnom graničnom prijelazu koji se nalazi na sjeveru Bosne i Hercegovine na koridoru 5 C. Rok za završetak radova je 300 kalendarskih dana.

Radove na terenu izvodi konzorcij firmi NISKOGRADNJA d.o.o. Laktaši , ALFA TERM d.o.o. Mostar i TEHTON d.o.o. Banja Luka. Vrijednost ugovorenih radova je 18.713.999,35 KM sa PDV-om.

Foto: UNO BiH / Radovi na GP Svilaj

Kompleks novog graničnog prijelaza Svilaj planiran je na površini od 103.000 četvornih metara.

Na novom graničnom prijelazu će biti posebno odvojen putnički od teretnog prometa, imat će četiri trake na ulazu u BiH i tri trake na izlazu iz BiH. U sklopu novog graničnog prijelaza biće sagrađeni objekti za smještaj službenika Uprave za neizravno oporezivanje, Granične policije BiH i inspekcijskih službi, te objekt za smještaj špeditera i banke.

Prijelaz će imati i zaseban energetski blok, poseban objekt za detaljan pregled vozila, kolske vage i veliku nadstrešnicu, priopćeno je iz UNO-a BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close