Vlada se zadužuje

Za poddionicu Mostar Jug kredit od 60 milijuna eura

Federalna ministarstva financija i prometa i komunikacija i JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar su zaduženi da u tim za pregovore o ovim kreditima imenuju svoje predstavnike.
Gospodarstvo / Ulaganja | 14. 06. 2018. u 13:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna vlada primila je na znanje tri informacije o kreditnim zahtjevima Javnog poduzeća utoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar za izgradnju poddionica autoceste na Koridoru Vc.

Pokrenute su inicijative da se za poddionicu Poprikuše - Nemila osiguraju kreditna sredstva kod Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u iznosu do 70 milijuna eura, za poddionicu Tarčin - Ivan (tunel Ivan) do 50 milijuna eura i za poddionicu  Mostar Jug-Kvanj do 60 milijuna eura. Informacije o kreditima su prihvaćene kao osnova za vođenje pregovora.

Federalna ministarstva financija i prometa i komunikacija i JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar su zaduženi da u tim za pregovore o ovim kreditima imenuju svoje predstavnike.

Konačna odluka o zaduženju bit će donesena po okončanju pregovora sa EBRD-om s kojim će biti utvrđeni konačni uvjeti kreditnog zaduženja. Krajnji dužnik po ovim kreditnim zaduženjima će biti JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar.

Federalno ministarstvo financija će Vladi Federacije BiH podnijeti informaciju o pregovorima, kao i tekstove usuglašenih ugovora između Bosne i Hercegovine i EBRD-a, a današnji zaključak dostaviti Ministarstvu financija i trezora Bosne i Hercegovine radi provođenja dalje procedure.

Vlada Federacije BiH usvojila je i izvještaj o implementaciji Programa utroška sredstava ''Grant Federalnoj direkciji cesta za kapitalne investicije'' utvrđenih proračunom Federacije BiH za 2007. godinu sa stanjem na dan 31.3.2018. godine i naložila JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo da, u suradnji s Vladom Hercegovačko-neretvanske županije, poduzme aktivnosti s ciljem investiranja preostalih odobrenih sredstava i završetka ovog programa.

Federalna vlada usvojila je i Završni izvještaj JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo o realizaciji sredstava za eksproprijaciju za izgradnju ceste Neum - Stolac u iznosu od 700.000 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close