Tvornica keksa i vafla

Vlasnik Violete potvrdio: U čapljinsku ''Lastu'' ulažemo 20 milijuna KM

Ćorluka je najavio i otvaranje novih radnih mjesta u Čapljini.
Gospodarstvo / Ulaganja | 04. 11. 2019. u 15:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Završen je proces preuzimanja Laste te za obnovu i osposobljavanje proizvodnje po standardima koje zahtjeva Europska unija planiramo u tvronicu uložiti 20.000.000,00 KM'', rekao je u Čapljini Petar Ćorluka, vlasnik Violete, koja je kupila tvornicu keksa i vafla u ovom gradu.

''Svakako mi je najvažnije da Lasta povrati onaj brend koji je imala. U proizvodnju će se uložiti maksimalan trud i sredstva da dobijemo vrhunske proizvode. Pogoni i stanje u kojem je Lasta sada ne zadovoljavaj proizvodnju hrane pa je prvi potez obnova krova, zidova, otvora, podova…, a već su u tijeku užurbani pregovori za obnovu s novim tehnologijama i strojevima'', rekao je Ćorluka, javlja službena stranica Grada Čapljine.

Najavio je i nova radna mjesta.

''Nakon obnove raspisat ćemo i natječaj za radnike i svakako nam je u cilju angažirati lokalno stanovništvo koje zna i želi raditi. Moram istaknuti potporu i partnerskih firmi, kao što su Ferero Roche, Barilla…koje će nam svakako pomoći sa svojim znanjem i iskustvom. Blizina željezničke pruge uveliko olakšava komunikaciju za prikupljanje, odnosno nabavku potrebitih sirovina koje su van granice naše države. Vjerujem da će Čapljina uskoro mirisati po mirisu najboljeg keksa poznatog u široj regiji'', istaknuo je Ćorluka.

Ćorluka se u Čapljini sastao sa Smiljanom Vidićem, gradonačelnikom Čapljine. Nakon sastanka obišli su pogone tvornice Lasta.

Gradonačelnik Čapljine na poseban način pozdravio je potez tvrtke Violeta.

''Svakako je ovo neizmjerno važno za Čapljinu i za Lastu, i kao Čapljinac i kao gradonačelnik veselim se će što priča s Lastom pozitivno završiti. Sjećam se , kao da je jučer bilo, kada su me radnici Laste dočekali s viješću da su svi otpušteni i naravno prvi čovjek kojem su se mogli javiti bio sam ja. Tada smo razgovarali, i dobro se sjećam rekao sam im da stečaj ne mora značiti kraj nego može značiti i novi početak i evo tako se i ispostavilo. Nakon stečaja, odnosno mogućnosti prodaje Laste spominjala su se razna imena i kada se počelo govoriti o mogućoj kupnji od gospodina Ćorluke, odnosno Violete, prvi sam rekao daj Bože da tako bude jer gospodin Ćorluka sve što je započeo raditi svakako je uspjelo i pretvorilo se u brend. Danas sam imao prigodu da malo porazgovaramo o budućim planovima i obnovi proizvodnje'', kazao je Vidić.

Kopirati
Drag cursor here to close