Široki Brijeg

Vlada ZHŽ-a izdvaja skoro 200.000 KM za projekte vodnog gospodarstva

Vlada je donijela i Odluku o donošenju Programa rada za izradu Plana zaštite i spašavanja od prirodnih i drugih nesreća Zapadnohercegovačke županije.
Gospodarstvo / Ulaganja | 20. 05. 2022. u 11:26 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Zapadnohercegovačke županije na sjednici održanoj u četvrtak donijela je Odluku o izdvajanju sredstava jedinicama lokalne samouprave s pozicije "tekući prijenosi za objekte vodnog gospodarstva" utvrđenih ovogodišnjim proračunom te županije kojom se odobrava izdvajanje sredstava jedinicama lokalne samouprave u iznosu od 196.000 KM.

Navedena sredstva se raspoređuju jedinicama lokalne samouprave podjednako za sufinanciranje projekata vodnog gospodarstva, i to Gradu Široki Brijeg za izvođenje radova na istražnoj bušotini u naselju Izbično, Gradu Ljubuški za otplatu investicijskog kredita Razvojnoj banci Federacije BiH – vodoopskrba, Općini Posušje za izgradnju vodovoda Vir – sekundarna mreža između ČV 45 i ČV 46 te Općini Grude za izgradnju transportnog vodovoda u MZ Borajna i za izgradnju novih bušotina u vodocrpilištu Grudsko Vrilo, priopćili su u petak iz Vlade ZHŽ-a.

Vlada je donijela i Odluku o donošenju Programa rada za izradu Plana zaštite i spašavanja od prirodnih i drugih nesreća Zapadnohercegovačke županije.

Također, donesena je i Odluku o isplati sredstava s pozicije "tekući prijenosi za Sveučilište u Mostaru, Studentski centar u Mostaru, Zavod za odgoj i obrazovanje" iz proračuna ZHŽ-a za ovu godinu kojom se određuje iznos, svrha i odobrava isplata sredstava u iznosu od 900.000 KM navedenim institucijama.

Osim toga, Vlada je donijela Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o naknadama iz osnova materijalnih prava uposlenih kod korisnika proračuna u Zapadnohercegovačkoj županiji.

Razlozi za donošenje ove Odluke temelje se na porastu cijene goriva, kako bi se predloženim izmjenama rasteretili uposleni kod korisnika proračuna ZHŽ-a. Odluke da se dosadašnji iznos prava na naknadu troškova prijevoza na posao i s posla u visini „0.25“ KM po prijeđenom kilometru za dane provedene na radu povećava na iznos od „0,35“ KM.

Uz to, Vlada je donijela Smjernice ekonomske i fiskalne politike Zapadnohercegovačke županije za period 2023. – 2025. godine, koje definiraju početna proračunska ograničenja za sve korisnike županijskog proračuna.

Cilj smjernica je osigurati realan, sveobuhvatan i konsolidiran okvir planiranja rashoda, čime se postiže funkcionalna povezanost provođenja sveukupnih aktivnosti unutar uravnoteženog okvira prihoda i rashoda za sve razine vlasti Federacije BiH, navodi se u priopćenju.

Osim toga, donesen je i Program rada Vlade ZHŽ-a za 2022. godinu koji je upućen u daljnju skupštinsku proceduru.

Kopirati
Drag cursor here to close