111. sjednica

Vlada, razmatranje i niz odluka: HNŽ je druga po razvijenosti u FBiH

Gospodarstvo / Ulaganja | 27. 11. 2019. u 15:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na  današnjoj, 111. sjednici  Vlada Hercegovačko-neretvanske županije je, nakon detaljne Informacije Adnana Faladžića, ministra financija, a s ciljem priprave što kvalitetnijih dokumenata, nastavila razmatrati izradu Nacrta Proračuna Hercegovačko-neretvanske županije, Nacrta Zakona o izvršenju Proračuna HNŽ za 2020. godinu i Nacrta Izmjena i dopuna Proračuna HNŽ za 2019. godinu.

Kako je priopćeno, Vlada je, nakon razmatranja teksta Prijedloga Kolektivnog ugovora za službenike tijela uprave i sudbene vlasti u F BiH, ovlastila Suada Balića, ministra pravosuđa, uprave i lokalne samouprave da nastavi potrebne aktivnosti do konačnog potpisivanja Kolektivnog ugovora.

Vlada je, također, donijela niz odluka u svezi s koncesijama za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnje, prijenosa i distribuiranja električne energije za više fotonaponskih elektrana i korištenje obalnih morskih voda za obavljanje turističke djelatnosti.

Usvojeno je i Izvješće o provedbi Strategije razvitka HNŽ u kojemu je konstatiran blagi porast indikatora razvitka HNŽ, poglavito kada se govori o povećanju izvoza, broja zaposlenih, neto plaća i broja poslovnih subjekata.

Istaknuto je kako je Hercegovačko-neretvanska županija druga po izračunu indeksa razvijenosti u F BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close