Novo obećanje

Vlada FBiH najavila kupovinu dva air tractora i helikoptera

Vlada se opredijelila da u okviru prve faze nabavi letjelice za gašenje požara i druge zadatke zaštite i spašavanja dva aviona air tractora i dva helikoptera.
Gospodarstvo / Ulaganja | 07. 10. 2021. u 14:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada FBiH usvojila je informaciju o potrebi nabave letjelica za zaštitu i spašavanje ljudi i
materijalnih dobara u Federaciji BiH koju je dostavila Federalna uprava civilne zaštite, priopćeno je nakon sjednice. 

Kako navode, ova uprava je zadužena da Vladi predloži rješenje o imenovanju radne grupe koja će izraditi Elaborat o nabavi letjelica za zaštitu i spašavanje, nužnim uvjetima za logističku podršku, organizaciju, financiranje i druga pitanja značajna za uspostavljanje, funkcioniranje i upotrebu zračnih snaga za gašenje požara i druge zadatke zaštite i spašavanja.

Cilj Elaborata je omogućiti Vladi FBiH konačno opredjeljenje o izboru i optimalnom broju
letjelica, logističkoj podršci, načinu organizacije i financiranja te uspostavljanju, funkcioniranju i upotrebi zračnih snaga za gašenje požara i provođenje drugih zadataka zaštite i spašavanja.

Federalna uprava civilne zaštite je, također, dužna predložiti način organizacije i funkcioniranja zračnih snaga za gašenje požara i druge zadatke zaštite i spašavanja u FBiH, a u okviru strukture FUZC.

Vlada je zadužila Federalno ministarstvo financija da u Budžetu FBiH za 2022. godinu osigura dodatna sredstva Federalnoj upravi civilne zaštite za realizaciju ovih aktivnosti.

Vlada se opredijelila da u okviru prve faze nabavi letjelice za gašenje požara i druge zadatke
zaštite i spašavanja (dva aviona air tractora i dva helikoptera), za što će u budžetu FBiH biti osigurana financijska sredstva u godišnjim iznosima definiranim u Elaboratu o nabavi letjelica za zaštitu i spašavanje.

Kopirati
Drag cursor here to close