Nova nabava

Više novca za kanalizaciju u Ilićima, radovi će se opet vršiti po projektu iz 2008.

Radovi su se sa 50.000 KM povećali na 200.000 KM.
Gospodarstvo / Ulaganja | 10. 09. 2021. u 11:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Mostar raspisao je javnu nabavu za izvođenje radova na izgradnji sekundarne kanalizacijske mreže u naselju Ilići, prema projektnoj dokumentaciji Zavoda za vodoprivredu d.o.o. Mostar iz 2008. godine. Objavljeno je to 7. rujna na Portalu javnih nabava.

Prema objavljenoj Obavijesti vrijednost radova procjenjuje se na 200 tisuća maraka, a rok obavljanja radova je pola godine. Ime potencijalnog izvođača radova na kanalizacijskom sustavu Vrelo – Ilići – Cim trebalo bi biti poznato krajem rujna.

Raspisivanju nabave prethodila je Izmjena Plana nabava Grada Mostara za 2021. godinu. Odluku o Izmjeni Plana donijela je 12. kolovoza glavna savjetnica gradonačelnika Radmila Komadina.

Tom Izmjenom, koja je pak objavljena skoro mjesec dana nakon donošenja, vršila se korekcija procijenjene vrijednosti radova, koja se sa 50.000 KM popela na 200.000 KM.

''Gradu Mostaru su naknadno odobrena financijska grant sredstva za realizaciju navedenog projekta, od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ-a, čime se proširuje obim radova koji su predmet nabave'', stoji u Odluci glavne savjetnice Komadina.

Radove na kanalizacijskom sustavu Vrelo – Ilići – Cim ranije je vršila tvrtka HP Investing d.o.o. Mostar. Tvrtka je u travnju prošle godine izabrana kao najpovoljniji ponuđač za oko 250 tisuća maraka. Odluku o izboru ponuđača i tada je donijela aktualna glavna savjetnica Komadina.

Kopirati
Drag cursor here to close