Pogledajte

Video 'Domovina - Vaša poslovna destinacija' poziva dijasporu na ulaganje

Video pod naslovom "Domovina, Vaša naredna poslovna destinacija" dijelom je šire promocije potencijala dijasporskih investicija ovog ljeta u Bosni i Hercegovini.
Gospodarstvo / Ulaganja | 24. 06. 2019. u 10:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Biznis centar bh. dijaspore i USAID Projekta "Diaspora Invest" su u sklopu 11. dana Bosanskohercegovačko-američke akademije znanosti i umjetnosti predstavili video "Domovina, Vaša naredna poslovna destinacija", koji govori o izazovima i postignutim rezultatima u promociji investicija bh. dijaspore. 

Navode da je kroz do sada realizirane aktivnosti podrške ostvarena suradnja sa 54 kompanije sa dijasporskom vezom širom zemlje.  

''Za dvije godine realizacije aktivnosti mapirani su brojni pozitivni primjeri investicija iz bh. dijaspore, koji pokazuju svojim rezultatima da se tema potencijala uloge dijaspore u ekonomskom razvoju sa diskusije o tome šta ona može značiti u teoriji konačno prenosi na praksu i dokazuje da donosi nova radna mjesta, osnažuju lokalne zajednice, te biva sjajan partner za prenos znanja i otvaranje šansi na globalnom tržištu'', dodaju iz Biznis centra bh. dijaspore. 

Video pod naslovom "Domovina, Vaša naredna poslovna destinacija" dijelom je šire promocije potencijala dijasporskih investicija ovog ljeta u Bosni i Hercegovini. Nakon predstavljenog "Diaspora Summer Calendar", koji bi u budućnosti mogao biti sveobuhvatani prikaz aktivnosti okupljanja i podrške dijasporskih zajednica prema Bosni i Hercegovini, te održanih 11. Dana BHAAAS-a, u julu će biti održan i Biznis forum bh. dijaspore (BHdiaFor) u Bihaću, a zatim i Reconnecta, veliki B2B događaj u Sarajevu. 

''Prošlog mjeseca smo organizirali DiaWorks radionicu o razumijevanju konkurentnosti sa eksperticom Lilijan Sulejmanović, članicom bh. dijasporske zajednice u Velikoj Britaniji. Prije nekoliko dana smo o brendu i digitalnom marketingu razgovarali sa Biljanom Lovrinović. Obje su investirale svoj novac i znanje u BiH, ovdje imaju svoje kompanije, te su uvijek spremne prenijeti svoje znanje dalje. Ove radionice napune prostorije Biznis centra bh. dijaspore, te upravo tako vidimo da zanimanje postoji '', zaključuju iz Biznis centra bh. dijaspore. 

Video: Domovina, Vaša naredna poslovna destinacija - USAID Diaspora Invest
Kopirati
Drag cursor here to close