Domaći proizvođači

UTOK BiH traži da se Pravilnik o policijskoj uniformi stavi izvan snage

Iz UTOK-a BIH kažu da su "spornim Pravilnikom propisana rješenja koja pogoduju isključivo jednoj uvoznoj trgovačkoj kompaniji, čije se uniforme neskriveno favoriziraju Pravilnikom".
Gospodarstvo / Ulaganja | 05. 03. 2018. u 15:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje tekstila, obuće i kože Bosne i Hercegovine (UTOK BiH) traži od Vijeća ministara BiH da zaustavi primjenu Pravilnika o policijskoj uniformi zbog toga što smatraju da se ovim podzakonskim aktom u potpunosti onemogućava domaćim proizvođačima policijske i vojne opreme sudjelovanje u postupcima javnih nabavki.

 ''Dajemo punu podršku nastojanjima BH Konzorcija proizvođača policijske i vojne opreme u njihovoj borbi za osiguranje ravnopravnog tretmana domaćih proizvođača u postupku nabavke policijskih uniformi. Policijske uniforme proizvedene u BiH koriste policije brojnih europskih država, te je potpuno neprihvatljivo da u vlastitoj državi proizvođači gube mogućnost da uopće sudjeluju u postupcima nabavke'', navode iz UTOK-a BiH.

Zbog niza spornih odredbi u Pravilniku, kako dodaju, više je nego izvjesno da se domaće kompanije suočavaju sa vjerojatnim zatvaranjem pogona i gašenja velikog broja radnih mjesta.

iz UTOK-a BIH dodaju da su "spornim Pravilnikom propisana rješenja koja pogoduju isključivo jednoj uvoznoj trgovačkoj kompaniji, čije se uniforme  neskriveno favoriziraju Pravilnikom".

''Na taj način domaći su proizvođači stavljeni pred svršen čin. Uvjereni smo da su takva rješenja protivna, ne samo Ustavu i zakonima Bosne i Hercegovine, nego i javnim opredjeljenjem vlasti za većim zapošljavanjem naših građana i jačanje domaće industrije. Tražimo od Vijeća ministara BiH da bez odlaganja otvori dijalog sa domaćim kompanijama,  kako bi se postiglo rješenje koje će zadovoljiti sve strane'', ističu iz  UTOK-a BiH.

Napominju da domaći proizvođači ne traže bilo kakav povlašten položaj ili bilo kakvo snižavanje kriterija kvaliteta koji se propisuju ili žele propisati u vezi s policijskim uniformama, već samo žele imati pravo da sudjeluju u procesu javnih nabavki ovakvih proizvoda.

''Sporni Pravilnik, u obliku u kakvom je usvojen, to u potpunosti onemogućava, čime se nanosi ogromna šteta domaćim proizvođačima'', navodi se u priopćenju koje potpisuje Đemal Memagić, predsjednik UO UTOK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close