'Potrebe gradonačelnika'

Umjesto maski i rukavica, Grad Mostar kupio cvijeće

Ostaje za vidjeti hoće li gradonačelnik, barem jedan cvijet, pokloniti službama koje štite građane.
Gospodarstvo / Ulaganja | 24. 03. 2020. u 18:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Grada Mostara, Ljubo Bešlić umjesto zaštitnih rukavica i maski, za svoje potrebe i potrebe tajništva, kupio je cvijeće.

Naime, 26. veljače, kada su prve osobe testirane na koronavirus u BiH, u mostarskim ljekarnama je već došlo do nestašice maski i dezinfekcijskih sredstava, a Sveučilišna klinička bolnica Mostar uvela oštrije mjere, gradonačelnik je raspisao javnu nabavu za kupovinu cvijeća za reprezentaciju Grada.

Nabava cvijeća vrijedna dvije i pol tisuće maraka, putem izravnog sporazuma, dostavljena je tvrtki Masline d.o.o. Mostar. Svoju ponudu cvjećarnica je dostavila 5. ožujka, dana kada je Civilna zaštita Grada prvi put i spomenula virus, iako u kontekstu sa smećem na mostarskim ulicama. Tada su već i potvrđeni prvi slučajevi zaraze u državi, a federalni stožer počeo sa prvim preporukama.

Iako iznos kupljenog cvijeća zasigurno ne bi zaustavio širenje koronavirusa koji tek za nekoliko dana tada dolazi u grad na Neretvi, zasigurno bi pomogao zdravstvenim radnicima i ostalima s 'prve crte' bojišnice s virusom da se koji dan duže bore s njim, dok gradonačelnik iskazuje brigu priopćenjima za medije.

Ostaje za vidjeti hoće li gradonačelnik, barem jedan cvijet, pokloniti službama koje štite građane.

Kopirati
Drag cursor here to close