Hrvatska

U ponedjeljak počinje gradnja Pelješkog mosta

Time 30. srpnja počinje teći ugovoreni rok za gradnju mosta, koji mora biti završen za 36 mjeseci.
Gospodarstvo / Ulaganja | 26. 07. 2018. u 09:50 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak, 30. srpnja, počinje gradnja mosta Pelješac, potvrđeno je Jutarnjem listu u Hrvatskim cestama.

Tog će dana u Stonu predstavnici Hrvatskih cesta zastupništvu China Road and Bridge Corporationa (CRBC) predati svu potrebnu dokumentaciju, otvorit će se dnevnik radova i potpisati zapisnik o uvođenju kineskog konzorcija u posao.

Time 30. srpnja počinje teći ugovoreni rok za gradnju mosta, koji mora biti završen za 36 mjeseci. Istog dana kineski će izvođač na gradilištu mosta postaviti ploču s osnovnim podacima o projektu.

CRBC će u posao biti uveden tri mjeseca nakon što je u Dubrovniku potpisan 2,08 milijardi kuna vrijedan ugovor o gradnji mosta Pelješac s pristupnim cestama. Ovo je već drugo uvođenje u posao konzorcija na gradilište ''Pelješkog mosta'', samo što je prije 11 godina konzorcij bio domaći, a danas je kineski.

Europska unija projekt sufinancira s 357 milijuna eura, odnosno sa 85 posto prihvatljivih troškova. Ukupna vrijednost projekta premašuje 526 milijuna eura, od čega su prihvatljivi troškovi malo veći od 420 milijuna eura. Trenutačno je u tijeku natječaj za 480 milijuna kuna vrijednu drugu fazu, a do kraja godine provest će se za treću i četvrtu.

Kopirati
Drag cursor here to close