Ima jedna duga cesta

Turska čeka da joj se kaže koliko košta cesta

Iako su iz Turske stigle naznake kako je ta zemlja spremna podnijeti najveći dio financijskog tereta gradnje autoceste, sve je zakomplicirano problemima u samoj BiH, jer se između dva entiteta nije mogao postići ni načelan dogovor o optimalnoj trasi.
Gospodarstvo / Ulaganja | 06. 02. 2018. u 14:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Autocesta između Sarajeva i Beograda će se graditi, no kuda će ona ići, koliko će stajati i kada će biti dovršena ovisit će o procjenama i potrebama o kojima se tek treba suglasiti unutar Bosne i Hercegovine'', kazao je u utorak u Sarajevu ministar prometa i komunikacija BiH Ismir Jusko nakon sastanka s izaslanstvom Uprave autocesta Turske koju je predvodio zamjenik ravnatelja Mehmed Tutas, piše Hina.

Političku suglasnost za gradnju suvremene cestovne veze između Beograda i Sarajeva postigli su 29. siječnja na sastanku u Istanbulu član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, koje je tamo pozvao turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan.

"Taj je sastanak pokazao kako Turska želi krenuti u provedbu ovog projekta što prije", kazao je ministar Jusko novinarima.

Predstavnici turske Uprave autocesta stigli su u BiH kako bi s dužnosnicima različitih razina vlasti otvorili proces konkretnih dogovora, uključujući preciziranje financijske konstrukcije.

Jusko je kazao kako je prvi korak izrada studije izvodljivosti, a predstavnici dva entiteta u ovom su trenutku mogli samo predstaviti svoje strateške prioritete.

Hina podsjeća kako je turska inicijativa za gradnju autoceste između Sarajeva i Beograda pokrenuta je 2016. kao dio napora što ih Ankara poduzima ne bi li pomogla stabiliziranje osjetljivih odnosa između BiH i Srbije, ali i kako bi istodobno učvrstila svoj utjecaj u regiji.

Iako su iz Turske stigle naznake kako je ta zemlja spremna podnijeti najveći dio financijskog tereta gradnje autoceste, sve je zakomplicirano problemima u samoj BiH, jer se između dva entiteta nije mogao postići ni načelan dogovor o optimalnoj trasi.

Vlasti Republike Srpske inzistirale su na tome da se prometnica gradi preko slabo naseljenih dijelova istočne Bosne prema Višegradu i dalje ka Čačku, dok su u Federaciji BiH tražili da se autocesta gradi preko Tuzle i Bijeljine, uz ocjenu kao je jedino to ekonomski opravdano s obzirom na potencijalni broj korisnika i gospodarsku razvijenost sjeveroistočnog dijela zemlje.

Izetbegović i Vučić nakon toga su zaključili kako bi bilo najbolje graditi neku vrstu kružnog pravca, odnosno napraviti kombinaciju autoceste i brze ceste koja bi bila projektirana kroz obje predložene trase.

Kako je kazao Jusko, sada slijedi objedinjavanje svih raspoloživih podataka, no u ovom trenutku Turcima je teško predložiti konkretan model financiranja dok ne bude donesena konačna odluka o trasi, odnosno dok ne bude jasno koliki će biti troškovi koji proizlaze iz konačnog projekta.

Turski veleposlanik u BiH Haldun Koc potvrdio je kako je Erdogan osobno zatražio od svih nadležnih u Turskoj da učine sve kako bi se ovaj projekt što prije realizirao, ističući kako je to dokaz snažne političke volje Ankare da u tome sudjeluje.

Dodao je kako je za sada preuranjeno govoriti o modalitetima gradnje, financiranju i rokovima jer sve to ovisi o točnim procjenama.

"Ovo je regionalni socioekonomski projekt kojim Turska želi doprinijeti jačanju i razvitku regije", ustvrdio je turski veleposlanik.

Kopirati
Drag cursor here to close