Pluća grada

Trimuša čeka deset mjeseci da se komunalna poduzeća smiluju

Mostarci su zamolili nadležne da im daju barem malo nade i da ih otmu dojmu da su komunalna poduzeća iznad građana…
Gospodarstvo / Ulaganja | 15. 06. 2020. u 12:33

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Gradske institucije kao i političke stranke, zanemaruju interes i potrebu stanovnika grada Mostara'', stoji u pismu čitatelja u kojem se navodi kako je ''s tanje komunalne infrastrukture u park šumi Trimuša i dalje nepromijenjeno''.

''Nevjerojatna je činjenica da komunalna poduzeća Parkovi i Komos, premda imaju naloge, u deset mjeseci nisu u stanju odvesti granje koje su volonteri ručno skupili u akcijama čišćenja. Je li moguće da Grad Mostar treba moliti izvođača da realizira nalog? Sve navedeno odnosi se isključivo na odvoz otpada, a navedena poduzeća, umjesto da nastave održavati površine koje su u prethodnim akcijama volonteri očistili, rade upravo ono što im najbolje ide … nastavljaju s ignoriranjem naših potreba. Sramota grada, institucija, a i sviju nas je u tome veća što svojom pasivnošću dopuštamo da naše potrebe budu ignorirane od strane onih kojima plaćamo koji bi trebali brinut o njima'', navodi se u pismu.

Zamolili su nadležne da im daju barem malo nade i da ih otmu dojmu da su komunalna poduzeća iznad građana koji ih plaćaju i Grada Mostara kao ustanove koja je nadležna nad njima.

''Da ne obeshrabrimo ekološki osviještene sugrađane, kao što je i obećao Džemo ne odustaje od Trimuše dok u potpunosti ne bude očišćena. Usporila ga je pandemija i loši vremenski uvjeti, ali svaki lijep dan ga možete susresti kako provodi svoju namjeru. Slobodno mu se pridružite u nastojanju da od Mostara napravi ljepši grad'', navode građani u pismu upućenom javnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close