Odlučeno je

Tražit će se odgovorni za slučaj tunela Hranjen

Svi govornici tijekom ove točke dnevog reda izrazili nedvosmislen stav da treba nastaviti projekt, iznimno bitan za Bosanskopodrinjski kanton
Gospodarstvo / Ulaganja | 01. 12. 2021. u 07:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnički dom Federanog parlamenta je u utorak navečer na sjednici u Sarajevu, povodom razmatrane informacije o gradnji tunela Hranjen na cesti Sarajevo - Goražde, odobrio većinom glasova zaključke parlamentarnog odbora za promet i komunikacije da nadležni ispitaju tko je odgovoran za usporavanje projekta gradnje ovog tunela.

Inače su svi govornici tijekom ove točke dnevog reda izrazili nedvosmislen stav da treba nastaviti projekt, iznimno bitan za Bosanskopodrinjski kanton, prenosi N1

Naime, malo prije ponoći, okončano je jučerašnje dugotrajno zasjedanje Predstavničkog doma Federalnog parlamenta.

Nedugo prije završetka su zastupnici upoznati s Informacijom o statusu projekta izgradnje Bloka 7 Termoelektrane Tuzla. Ova točka dnevnog reda je završena bez zaključaka.

Zaključke su predlagani iz opozicijskih klupa ali nisu dobili potrebnu većinu glasova.

Informacijom o statusu projekta zastupnici su između ostalog upoznati s odustajanjem od ugovora američkog partnera General Elektrica vezano za isporuku potrebne opreme za Blok 7, kao i s tim da od tada traju dileme hoće li prihvatiti ponudu kineskog podizvođača i je li ona opravdana u tehničko-tehnološkom i ekološkom smislu.

Prihvaćanje bi značilo značajnu izmjenu ugovora, a raskid ugovora bi vodio u arbitražu budući da bi bio jednostran, rečeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close