Kamen temeljac

Otvoreni radovi na proizvodnom pogonu nove tvrtke u Tomislavgradu

''Drago mi je i čast što nam je Općina Tomislavgrad pružila desnu ruku da možemo izgraditi investiciju koja je jako velika za ovaj kraj, ali i jako značajna i za Metus'', kazao je Tomislav Medić.
Gospodarstvo / Ulaganja | 15. 07. 2021. u 15:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radovi na proizvodnom pogonu tvrtke Metus službeno su otvoreni u Tomislavgradu. Prigodnu molitvu izrekao je duvanjski župnik fra Slaven Brekalo koji je ujedno blagoslovio kamen temeljac.

Kamen temeljac položio je izvršni diretkor Metusa BiH, Toni Rosančić, a spomenutom događaju, među ostalim gostima, nazočio je Tomislav Medić, generalni direktor.

''Drago mi je da sam došao u Tomislavgrad gdje je danas otvorenje početka radova na našem proizvodnom objektu – proizvodnoj hali. Mogu se zahvaliti svima, arihitektima i našim djelatnicima Metusa koji su i pokretačka snaga Metusa. Ušli smo u ovu investiciju s punim srcem i nadamo se krajnjem ishodu i početku proizvodnje s 1. 12. Želimo donijeti jednu pozitivnu poslovnu vibraciju u dijelove Tomislavgradu gdje mislimo operirati iz ovoga dijela po BiH, a pokrivati i južni dio hrvatskoga Jadrana. Drago mi je i čast što nam je Općina Tomislavgrad pružila desnu ruku da možemo izgraditi investiciju koja je jako velika za ovaj kraj, ali i jako značajna i za Metus i za Metus budućnost u cijelome svijetu. Djelujemo sa svih naših 350 djelatnika koja je pokretačka snaga cijeloga Metusa. Hvala svima koji su sudjelovali u ovome velikom projektu'', kazao je za Tomislavcity.

Foto: TC / otvoreni radovi na novom proizvodnom pogonu tvrtke Metus

Otvaranju radova nazočio je i Ivan Vukadin, predsjednik Vlade Hercegbosanske županije.

''Posebno zadovoljstvo je nakon dvije godine razgovora da danas možemo prisustvovati polaganju kamena temeljca za izgradnju proizvodnoga objekta za proizvodnju, montažu i rekonstrukciju, odnosno održavanje dizala ovdje u Tomislavgradu s tendencijom da ovo mjesto postane centar, odnosno generalno zastupstvo u Tomislavgradu za firmu koja se bavi tim poslom. Ova firma ima preko 350 zaposlenih u Svetoj Nedelji. Ovdje je plan u fazama ići sa zapošljavanjem maksimalno 100 ljudi. Zahvaljujem i podržavam ovu investiciju, kao i uvijek do sada i zadovoljstvo je danas biti na Industrujskoj zoni jer Industrijska zona napokon služi svojoj svrsi. Nadam se da ovdje nećemo stati i da će uz naznake koje ukazuju da im se ovdje svidjelo doći i do proširenja o kojemu već govore'', izjavio je.

Kopirati
Drag cursor here to close