Linija Bari- Mostar

Talijani oduševljeni letom do Mostara: "Mostar i Međugorje poznata su mjesta mira"

Nova veza između Barija i Mostara odgovara potrebama vjernika iz talijanske regije Puglie, koji će sada moći stići u BiH za manje od sat vremena.
Gospodarstvo / Ulaganja | 11. 03. 2024. u 13:40 L.Č. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talijanska zrakoplovna kompanija Sky Alps objavila je početak letova na tri linije iz Mostara. Od 2. svibnja do sredine listopada, Bari će biti povezan s Mostarom. Učestalost ove veze bit će dvotjedna, s letovima predviđenim svakog četvrtka i nedjelje.

Predsjednik zračne luke, Antonio Maria Vasile, s oduševljenjem je pozdravio početak ove nove veze, istaknuvši da će ona, osim što će ponuditi povoljnu mogućnost putovanja, pridonijeti jačanju gospodarskih, kulturnih, turističkih i nadasve vjerskih veza između dviju zemalja.

"Bari, Mostar, Međugorje i obližnje Sarajevo poznata su mjesta bogoslužja i mira, privlačna milijunima posjetitelja koji sudjeluju u vjerskim putovanjima koja spajaju teritorije i duše", poručio je.

Lakša kulturna i duhovna razmjena

Vasile je izrazio uvjerenje da će nova ruta olakšati relevantnu kulturnu i duhovnu razmjenu, promičući vjerski turizam za dobrobit uključenih zajednica. Istaknuo je kako vjerski turizam može biti idealan most za izgradnju skladnijeg svijeta koji pruža više podrške.

Nova veza između Barija i Mostara odgovara potrebama vjernika iz talijanske regije Puglie, koji će sada moći stići u BiH za manje od sat vremena, a ujedno će biti olakšani posjeti bogomoljama i drugim vjerskim objektima u Hrvatskoj.

"Veza između Barija i Mostara koja će započeti početkom svibnja predstavlja vezu s velikim potencijalom za kako s turističkog stajališta tako i za putovanja vjerske tematike", izjavio je predsjednik SkyAlpsa Josef Gostner.

Let će trajati sat vremena

SkyAlps  sa zadovoljstvom proširuje program letova za i iz Mostara, koji uz Bari uključuje veze s Rimom, Veronom i Münchenom.

Let će trajati otprilike jedan sat i obavljat će se visoko učinkovitim zrakoplovima koji proizvode do 50% manje emisija i manje buka tijekom polijetanja i slijetanja u usporedbi s drugim regionalnim mlažnjacima.

Kako je Bljesak.info već pisao cijene karata su formirane tako da za let iz Mostara za Rim u jednom smjeru karta košta 89 eura, dok je jednosmjerna karta do Verone 79 eura. 

Kopirati
Drag cursor here to close