Svi su 'ludi' za...

Mostar - top destinacija za roditelje s djecom?!

Grad koji je nedavno proglašen za jednu od najromantičnijih destinacija svijeta – Mostar sa UNESCO zaštićenim Starim mostom, uskoro bi mogao postati i jedna od top destinacija za roditelje s djecom.
Gospodarstvo / Ulaganja | 22. 03. 2019. u 10:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turizam je jedina industrija koja doživljava konstantan uspon u proteklim godinama u Bosni i Hercegovini, ali i regiji. Premda se mnogi slažu da može i mora bolje, iz dana u dan stižu vijesti o destinacijama koje postaju mamci za turiste širom svijeta. Ovaj put – u žižu su došli Mostar i vodopadi Krke. 

Mostar – destinacija za roditelje s djecom!

Grad koji je nedavno proglašen za jednu od najromantičnijih destinacija svijeta – Mostar sa UNESCO zaštićenim Starim mostom, uskoro bi mogao postati i jedna od top destinacija za roditelje s djecom. 

Američka blogerka za mame i djecu, Lyla Morris objavila je članak ''Šta raditi u Mostaru s djecom?'', ne štedeći pohvale za grad na Neretvi.

Morris, inače autorica poznatog američkog bloga za majku i dijete, ističe kako u Mostaru postoji niz lokacija savršenih za igru djece i stvaranje uspomena za čitav život. Mnoštvo zelenih površina i prirodnih atrakcija nude djeci priliku da se igraju, plivaju, penju, pa i jašu. Među brojnim lokalitetima, Morris izdvaja nezaobilazni Stari most, rijeku Neretvu, Kujundžiluk, ali i blagajsku tekiju te Mepas Mall.

Vodopadi Krke – magnet za turiste

Prelijepi vodopadi Krke vodeća su destinacija za strane turiste u Hrvatskoj. Najposjećeniji dijelovi Nacionalnog parka "Krka" su čuveni Skradinski buk i Roški slap. Veličanstveni kompleks vodopada - Skradinski buk, jedna je od najpoznatijih regionalnih prirodnih ljepota, sačinjena od sedrenih kaskada, otoka i jezera.

Potaknute sve većom potražnjom za obilascima Krke, turističke zajednice u Hrvatskoj su pristupile izradi prilagođenih ponuda za strane turiste na engleskom jeziku kao što je stranica Krka Waterfalls from Split  Riječ je o pozitivnoj praksi koja bi trebala služiti kao uzor i bosanskohercegovačkim turističkim radnicima.
Strane turiste najviše privlači činjenica da je u Nacionalnom parku Krka dozvoljeno kupanje, te da mogu ostvariti egzotični san – plivanja ispod vodopada.

 

Kopirati
Drag cursor here to close